Μενού

ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ, Η - Κωνσταντίνος Καϊμάκης

2036 4

Ο ολλανδός Ρολφ ντε Χέερ, που έχει ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην Αυστραλία, μετουσιώνει τις προσωπικές του εμπειρίες σε ένα ιδιότυπο και απαιτητικό έργο τέχνης.

Μια μαύρη γυναίκα δραπετεύει από τον θάνατο και το κελί της στην καρδιά της αυστραλέζικης ερήμου και ψάχνει να βρει την ελπίδα στη νέα της ζωή.

Μια αλληγορική και αυστηρά καλλιτεχνική ταινία από το δημιουργό του «Δέκα βάρκες». Ο ολλανδός Ρολφ ντε Χέερ, που έχει ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην Αυστραλία, μετουσιώνει τις προσωπικές του εμπειρίες σε ένα ιδιότυπο και απαιτητικό έργο τέχνης που απαιτεί την ενεργή συμμετοχή του θεατή. Σε αυτή την παράδοξη οδύσσεια τίποτα δεν είναι βαλμένο με όρους συμβατικούς. Μπορεί τα θέματα του φιλμ να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα (ο ρατσισμός κατά των Αβορίγινων ακολουθείται από δηκτικά σχόλια για την καταστροφή της Γης και την καταπίεση των γυναικών), αλλά η σκληρή πειραματική φόρμα και το απρόσμενο φινάλε είναι ικανά για να εγείρουν μια σειρά από ζόρικα ερωτήματα που δεν έχουν καθόλου εύκολες ή βολικές απαντήσεις.   

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athensvoice.gr

Smart Search Module