Μενού

ΚΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΛΟ - Νίνος Φένεκ Μικελίδης

Διασκεδαστική κωμωδία, με μερικά έξυπνα ευρήματα, γύρω από τα καθημερινά, αγχώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι όταν τελικά αποκτά και δεύτερο παιδί.

figli 4

Οι επιπτώσεις της απόκτησης ενός δεύτερου παιδιού στις σχέσεις μιας οικογένειας είναι στο επίκεντρο της διασκεδαστικής αυτής ιταλικής κωμωδίας. Στη δεύτερη αυτή σκηνοθεσία του, ο Τζιουζέπε Μπονίτο στρέφεται και πάλιν (όπως και στην πρώτη του ταινία «Pulce non c’e»), σε προβλήματα της οικογένειας, για να καταγράψει, συχνά μέσα από ήδη κοινότοπες καταστάσεις, τα καθημερινά «εμπόδια» και την κρίση που αντιμετωπίζει η μικροαστική οικογένεια του: από τις αντιδράσεις του πρώτου παιδιού («ήταν ανάγκη να κάνετε άλλο παιδί;», τους ρωτάει κάποια στιγμή, «είστε καταστροφή!»), μέχρι εκείνες από τον γκουρού παιδίατρο, τον ανέτοιμο να αναλάβει ευθύνες παππού και την καταπιεστική πεθερά!

Σκηνές που συνδυάζει έξυπνα και με φρεσκάδα, με τις φαντασιώσεις του ζευγαριού (ο σύζυγος, κάποια στιγμή, φαντάζεται τον υπερ-ήρωα, και πηδάει στο κενό!). Εκείνο που τελικά κερδίζει στην ταινία είναι τα μικρά πράγματα της καθημερινής ζωής που τονίζει, ενδιάμεσα, και με χιούμορ, ο σκηνοθέτης, καθώς και οι ερμηνείες του ζευγαριού του (του Βαλέριο Μασταντρέα και της Πάολο Κορτελέζι), που κατάφεραν να δημιουργήσουν τη «χημεία» που απαιτούσαν οι ρόλοι τους.

Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enetpress.gr

Smart Search Module