Μενού

ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ 2: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ, ΟΙ - Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος

Ένα μέλος της αριστοκρατίας του σκληρού ροκ, με τη βοήθεια του πατέρα της, θέλει να καταστρέψει όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής και να επιβάλει το ροκ. Η Πόπη και o Κλωνάρης θα ταξιδέψουν σε μέρη που δεν έχουν φανταστεί και θα ανακαλύψουν ξανά τη δύναμη της συμφιλίωσης και της αγάπης ανάμεσα σε πλάσματα με διαφορετικές παραδόσεις και καταβολές. 

trolls 2 5

Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία (Trolls World Tour), η παιδική ταινία που έσυρε τον χορό στο απευθείας λανσάρισμα σε VOD πλατφόρμες στους χαλεπούς καιρούς της καραντίνας, κινούνται στους δύο άξονες που εισήγαγε στο πρώτο μέρος, τα μαθήματα ζωής και ενδυνάμωσης και τη μουσική, η οποία σεναριακά κυριαρχεί και ουσιαστικά υποκαθιστά την πλοκή σε ένα ασταμάτητο medley ειδών και τραγουδιών, με τον διάλογο ως αφελή παρένθεση και τα χρώματα να διακοσμούν το ψυχεδελικό σύμπαν ‒ κάτι ανάμεσα σε μαγεμένο δάσος και υπαίθριο πάρτι.

Η Άνα Κέντρικ και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, με τον Πάνο Μουζουράκη να τον προσεγγίζει στην ελληνική, μεταγλωττισμένη εκδοχή που θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες, είναι και πάλι η βασίλισσα Πόπι και ο Μπραντς (Κλωνάρης) αντίστοιχα, και σοκάρονται, όπως όλο το χωριό, όταν μαθαίνουν πως δεν είναι μόνοι τους στον κόσμο, αλλά υπάρχουν ακόμη 5 φυλές μουσικής που διαφώνησαν και αυτομόλησαν: οι κλασικοί, οι ροκ, οι τέκνο, οι φανκ και οι κάντρι ‒ προφανώς, η (εγγενώς αμερικανική) τζαζ κρίθηκε πολύ έντεχνη για να ενσωματωθεί στο χαλαρό σεμινάριο περί των βασικών στυλ.

Ορμώμενη από την καλόβολη φύση της, η Πόπι, ως γνήσια εκπρόσωπος της μεταδοτικής ποπ, ξεκινά για τη συμφιλίωση, αλλά η αγριεμένη Μπαρμπ έχει διαφορετική άποψη για την ας πούμε μονομαχία. Η ταινία πετάγεται ανάστατα και ακατάστατα από κομμάτια σε σκηνές, σαν ζαχαρωτό σε υπερδιέγερση, και ποντάρει σε μια λογική «Glee» ηχητικής ισοπέδωσης, φέρνοντας στην ίδια μοίρα το «Barracuda» των Heart με προσωπικότητες όπως ο Τζορτζ Κλίντον των ιστορικών Parliament/Funkadelic και η Μέρι Τζ. Μπλάιτζ, οι οποίοι χάνονται στον φρενήρη ρυθμό.

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα lifo.gr

Smart Search Module