Μενού

ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ - Άγγελος Πολύδωρος

1818 4

Μια φιλόδοξη, γαλλική κωμωδία, για το περιβάλλον, τις καθημερινές δυσκολίες και τις αγωνίες των νέων, με φόντο μια ακτιβιστική οργάνωση και δυο χρεωμένους οπορτουνιστές, που προσπαθούν να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν, με όποιο τρόπο μπορούν. 

Ο Αλμπέρ (Πίο Μαρμέ) και ο Μπρουνό (Τζόναθαν Κοέν), γνήσια τέκνα της καταναλωτικής κοινωνίας, είναι χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό λόγω καταναλωτικών δανείων. Καθώς αναζητούν επιπλέον βοήθεια από συναδέλφους, φίλους και γνωστούς, για να επαναφέρουν τη ζωή τους στον σωστό δρόμο (έως αδύνατον), πέφτουν πάνω σε μια ομάδα ακτιβιστών, που μάχονται για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον γενικότερα. Δελεασμένοι από τη δωρεάν μπύρα και τα σνακ, που παραχωρούνται κατά τις συναθροίσεις του κινήματος, αλλά όχι από τα ιδανικά των ακτιβιστών, ο Αλμπέρ και ο Μπρουνό εντάσσονται στο κίνημα, χωρίς βεβαίως να διαθέτουν καμία οικολογική συναίσθηση. Αντιθέτως, δυσκολεύουν και τον αγώνα τους.

Εάν εξαιρέσουμε την καλοσκηνοθετημένη έναρξη με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ακτιβιστών, η υπόλοιπη ταινία κυλάει γενικά αδιάφορα και χωρίς να δίνει απαντήσεις στα υπαρκτά προβλήματα που η ίδια θέτει. Διασώζεται, από τις ενθουσιώδεις ερμηνείες των βασικών πρωταγωνιστών και από ένα πραγματικά απολαυστικό soundtrack (Chic, Doors, Bowie, κ.ά.), το οποίο από μόνο του, μας χαρίζει δυο ευχάριστες ώρες 

Άγγελος Πολύδωρος 
Το κείμενο δημοσιοεύτηκε στον ιστοσελίδα aggelospolidoros.blogspot.com

Smart Search Module