Μενού

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ, ΤΟ - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

2082 2

Δύο φίλοι, με μακρινό παρελθόν, θα βρεθούν στα λιμανάκια της Βάρκιζας γυμνιστών αποφασίζοντας να αφήσουν πίσω το παρελθόν και πόση ειρωνεία να γράψουν ένα σενάριο που θα εμπνέεται από τα πεπερασμένα.

Μια εξομολογητική αφήγηση από χαρακτήρες που στην προσπάθεια τους να αγαπηθούν, ξέχασαν να αφεθούν σε όσους και όσες τους αγάπησαν ανιδιοτελώς, σαν τα εμπόδια να είχαν προτεραιότητα σε ένα αδιέξοδο μονοπάτι.

Από το προκλητικό παραπέτασμα καπνού στα θεμέλια της αφήγησης, στην ουσιαστική γκρίνια ενηλικίωσης και την κάθαρση από τη βαθύτατη ανάλυση των ψηφίδων της ψυχής των κεντρικών χαρακτήρων, οι Ζαχαρίας Μαυροειδής και Ξενοφώντας Χαλάτσης κάνουν επίδειξη ικανότητας στη συγγραφή. Σοβαρή, αστεία, αληθινή, τολμηρή, με στέρεους χαρακτήρες και λίγη παραπάνω κλειδότρυπα από αυτή που θα αντέξει το mainstream κοινό και με μία Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της, υποδυόμενη όλες τις ελληνίδες μάνες μαζί. Και ο Γιώργος Τσιαντούλας, αφημένος στην εμπειρία τις κινησιολογίας που έχει «καταπιεί» από τη συνεργασία με τον Παπαϊωάννου και την άνεση στην αυτοέκθεση, κάνει ένα βήμα παραπέρα και ξεδιπλώνει το κωμικό του ταλέντο από ελαφρές μούτες, αμηχανίες και σιωπές που προσθέτουν υπεραξία στον χαρακτήρα του.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

 

Smart Search Module