Μενού

ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

2106_6

Εδώ παρακολουθούμε στιγμιότυπα από την ζωή μιας κωφής κοπέλας (Ευθαλία Παπακώστα) σε ένα νησί, εκεί όπου χωρίς την θέλησή της, καλείται να ζήσει. Τής ζητείται να ενταχθεί στο ίδιο σπίτι μαζί με τον πολιτικό μηχανικό πατέρα της (Γιώργος Πυρπασόπουλος), τον αδελφό της (Δημήτρης Κίτσος) και την αλλοδαπή δεύτερη σύζυγο του πρώτου (Γιάνα Μπουκόβσκα Νταβίντοβα). Και εκείνη προσπαθεί. Αλλά…

Η σκηνοθέτις εστιάζει στην καταγραφή καταστάσεων που δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την ζωή της κοπέλας της οποίας η επαφή με τους ανθρώπους είναι ούτως ή άλλως «δύσκαμπτη». Κάθε νέα αρχή χρειάζεται δουλειά πόσο μάλλον όταν υπάρχουν οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως ο έρωτας με ένα αγόρι από το σχολείο της  (Νίκος Κουκάς) που είναι ο ατίθασος μαθητής της τάξης και κάνει μπούλινγκ στον αδελφό της.

Όλες αυτές οι καταστάσεις είναι τοποθετημένες αρμονικά, και συγκροτημένα σε μια ταινία της οποίας οι ενάρετες προθέσεις είναι ορατές όπως ορατή είναι και η δημιουργική και καθόλου τουριστική  αξιοποίηση των φυσικών χώρων γυρισμάτων στην Χίο, αν και το νησί ποτέ δεν ονομάζεται στο σενάριο.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module