Μενού

MADAME WEB - Νίκος Τσαγκαράκης

1261 1

Η Κάσι είναι μια διασώστρια που μετά από ένα ατύχημα διαπιστώνει ότι μπορεί να προβλέπει το μέλλον- ικανότητα που θα τη βοηθήσει να προστατέψει τον εαυτό της και τρία έφηβα κορίτσια, καθώς καταδιώκονται από έναν άντρα με υπερφυσικές δυνάμεις.

Περιπέτεια φαντασίας που αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση της ομώνυμης ηρωίδας της Marvel, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κόμικ της εταιρείας το 1980.

Αποτελεί επίσης την τέταρτη προσθήκη στο αφηγηματικό σύμπαν της Sony/ Columbia με ήρωες από τον κόσμο του Spider-Man, έπειτα από τα δύο «Venom» (Ρούμπεν Φλάισερ, 2018 και Άντι Σέρκις, 2021) και το «Morbius» (Ντάνιελ Εσπινόζα, 2022), ενώ φέτος θ’ ακολουθήσουν ακόμα δύο τίτλοι, «Kraven o Κυνηγός» («Kraven the Hunter») του Τζέι Σι Τσάντορ και «Venom 3» της Κέλι Μαρσέλ.

Εκτός από το πρώτο «Venom», οι υπόλοιπες απόπειρες της Sony να φτιάξει το δικό της υπερηρωικό σύμπαν δε βλέπονται, συμπεριλαμβανομένης αυτής εδώ.

Κοινότοπη πλοκή, ασυνεπής σκηνοθεσία (υποτίθεται ότι έχουν μεσολαβήσει 30 χρόνια, αλλά ο χρόνος δεν έχει αγγίξει τον Ιζίκιελ και τον Σαντιάγκο), απλοϊκοί διάλογοι, άνευρες σκηνές δράσης, υπονόμευση των διακυβευμάτων από την έλλειψη κρισιμότητας και μια επίπεδη ερμηνεία από τη Τζόνσον, κατέστησαν προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές αποτυχίες στην ιστορία του είδους των υπερηρώων.

Νϊκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr

Smart Search Module