Μενού

MADAME WEB - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

2082 2

Κάπου ανάμεσα στο Deja vu και το υπερ-φυσικό προαίσθημα, υπάρχει η δυνατότητα παράλληλων βιωμάτων με κβαντικούς όρους. Η Κάσυ, εκ του Κασσάνδρα [Ντακότα Τζόνσον], που φέρει όλες τις ιδιότητες της γνωστής από την Ελληνική μυθολογία συνονόματής της, θα αναγκαστεί να το μάθει με το δύσκολο τρόπο. Ένα ατύχημα θα της στερήσει τη ζωή για τρία λεπτά, αυτές οι λίγες στιγμές όμως να της αλλάξουν την καθημερινότητά της καθώς θα μπορεί αρχικά να προβλέπει τα τεκταίνομενα και στη συνέχεια να τα ανατρέπει. Σώζοντας 3 παρορμητικά και κακομαθημενα κορίτσια που ήταν ο επόμενος στόχος ενός δολοφόνου, θα μπλεχτεί στα δίχτυα μιας ιστορίας που μόνο η μητέρα της ίσως γνώριζε όταν τσιμπήθηκε από μια αράχνη πριν τη γεννήσει. 

Θα μπορούσε να μην είναι υπερ-ηρωικη ταινία αλλά περιπέτεια από ξεχασμένο-σε-συρτάρι σενάριο από τα 90es. Αυτό κατ’ ανάγκη δεν είναι κακό, ίσως να είναι και πλεονέκτημα. Περισσότερο προσφυλής στην αφήγηση με το «Βλέπω τον θάνατο σου» ή τη «μύγα», παρά θηλυκή βερσιόν του «Σπάιντερ Μαν», το «Madame Web» δίνει ένα φιλί ζωής στη marvel μέσω Sony. Ψυχαγωγικό με όρους μεταφυσικής περιπέτειας και όχι υπερηρωικης ταινίας, ικανοποιεί τουλάχιστον στα δύο τρίτα του κάθε κοινό. Όταν όμως σκάει η χορογραφία του Toxic της Μπρίτνευ Σπίαρς και αρχίζουν οι αναλύσεις για τους «Las Arañas», η γνωριμία με τη Madame Web πριν γίνει ηρωίδα των κόμικς, μοιάζει με ξαναζεσταμένο φαγητό.

Κερδισμένη από το πείραμα αποκλειστικά η Ντακότα Τζόνσον που εκμεταλλεύεται το ανέκφραστο των ματιών της εργαλειακά για να αφήσει το αποτύπωμα και τον ιστό της στη μεγάλη οθόνη.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

 

Smart Search Module