Μενού

MADAME WEB - Γιάννης Ζουμπουλάκης

2106_6

Μια ακόμη ταινία προερχόμενη από τον κόσμο της MarvelComics και η διαφορά εδώ είναι ότι θεωρητικά μιλώντας, οι υπερφυσικές ικανότητες της Κάσι, της κεντρικής ηρωίδας που υποδύεται η Ντακότα Τζόνσον, δεν έχουν τον δυναμικό χαρακτήρα άλλων ηρώων της εταιρείας. Γιατί το χάρισμά της είναι η αντίληψη του μέλλοντος και αυτό κατά περίσταση καθότι δεν μπορεί να το ελέγξει.

Η Κάσι, γεννήθηκε στο Περού κάτω από περίεργες συνθήκες καθώς η επιστήμονας μητέρα της που αναζητούσε στις ζούγκλες μια σπάνια αράχνη για επιστημονική χρήση, πέθανε στην γέννα δαγκωμένη από την αράχνη και αυτό επηρέασε την Κάσι (όλα αυτά στο πρώτο δεκάλεπτο). Υπάρχει βέβαια και ο κακός της υπόθεσης (Ταχάρ Ραχίμ) που είναι ένας πλούσιος ανθυποSpiderMan στόχος του οποίου είναι τρεις κοπέλες που υποτίθεται ότι στο μέλλον θα τον σκοτώσουν άρα πρέπει αυτός να τις σκοτώσει πρώτος.

Η Κάσι λοιπόν καλείται να τις προστατεύσει και αυτό θα σημάνει μια απίστευτη σπατάλη από ασυναρτησίες, πράγμα που μπορώ να αντιληφθώ διότι η συνθήκη λέει ότι σε όλες τις ταινίες αυτού του τύπου η αναζήτηση λογικής εξήγησης είναι μάταιη (στο κάτω -κάτω έχουμε να κάνουμε με κόμικ φαντασίας). Αρα το μόνο που μένει είναι να δεις κατά πόσο το θέαμα που έχει στήσει η σκηνοθέτις Σ. Τζ. Κλάρκσον από μόνο του σε ελκύει ως παραμύθι, κάτι που στην δική μου περίπτωση όχι μόνο δεν έγινε, αλλά σε ορισμένες σκηνές ένιωθα ότι κυριολεκτικά κλωτσούσαν την νοημοσύνη μου.  Το πετούμενο βαν που βγαίνει από τον τοίχο ενός κτιρίου και πέφτει στα τυφλά στον δρόμο …σώζοντας μια κατάσταση είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module