Μενού

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

Στην τελευταία ταινία του Ροντρίγκο Σορογκογιέν – από τους πολύ καλούς σύγχρονους Ισπανούς σκηνοθέτες ταινιών έντασης όπως το «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει» και ο «Εκπτωτος» που είδαμε το περασμένο καλοκαίρι – η Μάρτα Νιέτο πρωταγωνιστεί στον ρόλο της ψυχικά τραυματισμένης γυναίκας που εργάζεται σε ένα καφέ μπαρ σε μια παραλία της Νοτίου Γαλλίας, εκεί όπου πριν από πολλά χρόνια της είχε συμβεί η μεγαλύτερη τραγωδία της ζωής της.

madre2

Αυτή η τραγωδία επανέρχεται στην μνήμη της γυναίκας εξαιτίας ενός έφηβου που θα συναντήσει στην περιοχή. Ο Σορογκογιέν διοχετεύει με υπομονή και σχολαστική προσοχή τις πληροφορίες για τα δύο πρόσωπα που συνθέτουν το δράμα της ταινίας, ενώ η μελέτη του ψυχισμού της γυναίκα, αποτελεί το βαρόμετρο της ιστορίας. Μια γυναίκα σε απόγνωση, απελπισμένη αλλά θαρραλέα, τολμηρή, αποφασιστική, ίσως επειδή δεν έχει πια τίποτε να χάσει.

Η εσωτερική ενέργεια που πηγάζει από την Νιέτο είναι απερίγραπτη, μια tour -de -force ερμηνεία που δίνει στην ταινία χαρακτήρα. Η Νιέτο βραβεύθηκε για αυτή την ερμηνεία της στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας (η ταινία προβλήθηκε στο τμήμα Οριζόντι και αμέσως ξεχώρισε).

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

Smart Search Module