Μενού

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΤΑΛΒΑ - Άγγελος Πολύδωρος

2108 1

Μια ιστορία αντίστροφης ενηλικίωσης, από την ωριμότητα στην αγνότητα της παιδικής ηλικίας, με θέμα την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Η 12χρονη Ντάλβα ζει μόνη της με τον πατέρα της. Ένα βράδυ, η αστυνομία εισβάλλει στο σπίτι τους συλλαμβάνει τον πατέρα της και εκείνη την παραδίδει σε ίδρυμα της κοινωνικής πρόνοιας. Καθώς η Ντάλβα γίνεται φίλη με τη νέα της συγκάτοικο Σαμία και τον κοινωνικό λειτουργό Τζέιντεν, σταδιακά καταλαβαίνει ότι η αγάπη που μοιραζόταν με τον πατέρα της δεν ήταν αυτό που νόμιζε. Αυτό δεν θα της είναι εύκολο. Όπως δεν ήταν εύκολο και το εγχείρημα της νέας σκηνοθέτριας Εμανουέλ Νικό, που όμως κατάφερε η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία -χωρίς να καταφεύγει σε «σκηνές σκανδάλου» και σε μελοδραματισμούς- να θίγει τρυφερά και με ενσυναίσθηση το πραγματικά σκληρό θέμα της.

Η νεαρή Ζέλντα Σαμσόν είναι εκπληκτική ως Ντάλβα, σε όλες τις μεταμορφώσεις της από την αρχή μέχρι το φινάλε και ο Αλέξις Μανέντι (ως ο υπομονετικός μαζί της κοινωνικός λειτουργός), την υποστηρίζει με θαυμάσιο τρόπο, όπως και η Φαντά Γκιρασί ως Σαμίά.

Συνολικά, μια ταινία που αξίζει να δείτε.

Άγγελος Πολύδωρος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα amarysia.gr

Smart Search Module