Μενού

HUNGER GAMES: Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ - Νίκος Τσαγκαράκης

1125 1

Σ’ ένα δυστοπικό μέλλον ο Κοριολανός Σνόου αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τη Λούσι Γκρέι, μία από τις διαγωνιζόμενες στους δέκατους Αγώνες Πείνας, όπου κινδυνεύει να χάσει τη ζωή της.

Περιπέτεια φαντασίας βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σουζάν Κόλινς, που κυκλοφόρησε το 2020. Όπως το βιβλίο, έτσι κι η ταινία αποτελεί prequel των τεσσάρων προηγούμενων τίτλων της σειράς, βασισμένων επίσης στα βιβλία της συγγραφέως: «Αγώνες Πείνας» («The Hunger Games», Γκάρι Ρος, 2012), «Αγώνες Πείνας: Φωτιά» («The Hunger Games: Catching Fire», Φράνσις Λώρενς, 2013), «Αγώνες Πείνας: Επανάσταση- Μέρος Ι» («The Hunger Games: Mockingjay- Part 1», Φράνσις Λώρενς, 2014) και «Αγώνες Πείνας: Επανάσταση- Μέρος ΙΙ» («The Hunger Games: Mockingjay- Part 2», Φράνσις Λώρενς, 2015).

Ένα πρίκουελ που ίσως να ενδιέφερε περισσότερους αν είχε γυριστεί κοντινότερα στις προηγούμενες ταινίες. Πλέον, μετά από σχεδόν μια δεκαετία, και στο πλαίσιο μιας σειράς που υπήρξε μεν επιτυχημένη, χωρίς δε να εξελιχτεί ακριβώς σε πολιτισμικό φαινόμενο όπως ο Χάρι Πότερ ή ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», αυτή η προσθήκη δεν καταφέρνει να δημιουργήσει το ενδιαφέρον που θα ήθελε, είτε λόγω ακριβώς των μακρινών πια συνδέσεων με τα προηγούμενα μέρη, είτε επειδή απλώς δεν προσφέρει μια ιστορία κι ένα θέαμα που να είναι αρκετά συναρπαστικά και πρωτότυπα.

Αξιοσημείωτη πάντως η παρουσία της πολυτάλαντης Ρέιτσελ Ζέγκλερ, η οποία, μετά το «West Side Story» (Στίβεν Σπίλμπεργκ, 2021), επιβεβαιώνει την πρωταγωνιστική στόφα της, δημιουργώντας ανυπομονησία για την εμφάνισή της ως Χιονάτη απέναντι στην κακή μάγισσα της Γκαλ Γκαντότ στην ομώνυμη ταινία ζωντανής δράσης της Disney, που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Νίκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr

Smart Search Module