Μενού

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΤΑΛΒΑ - Κωνσταντίνος Καϊμάκης

2036 4

Μια σοκαριστική υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Ένα χρονικό ενηλικίωσης που δεν εκβιάζει τη συγκίνηση και προκαλεί εύστοχες απορίες και ζόρικα ερωτηματικά γύρω από την εύθραυστη παιδική ψυχολογία

Η 12χρονη Νταλβά ζει μόνη με τον πατέρα της. Μια μέρα βλέπει την αστυνομία να εισβάλει στο σπίτι της και την χωρίζουν με το ζόρι από τον πατέρα της τον οποίο οδηγούν στη φυλακή. Εκείνη μπαίνει σε ένα κέντρο υποδοχής έκτακτης ανάγκης για εφήβους.

Μια σοκαριστική υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης γίνεται ένα απλόχερο και τρυφερό χρονικό ενηλικίωσης που δεν εκβιάζει τη συγκίνηση και προκαλεί εύστοχες απορίες και ζόρικα ερωτηματικά γύρω από την εύθραυστη παιδική ψυχολογία. Η μικρή Νταλβά, που συμπεριφέρεται σαν μεγάλη, αρκετές φορές λειτουργεί σαν ένας ισότιμος συζητητής με τους κοινωνικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει τη φροντίδα και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα της ζωής της. Η καταπληκτική ηθοποιός που υποδύεται την Νταλβά στο τολμηρό σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Εμανουέλ Νικό, είναι σκέτη αποκάλυψη. Το φιλμ απέσπασε αρκετά βραβεία σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων το βραβείο της FIPRESCI στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του φεστιβάλ των Καννών και το βραβείο υποσχόμενης ηθοποιού στο ίδιο φεστιβάλ.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athensvoice.gr

Smart Search Module