Μενού

MARVELS, THE - Νίκος Τσαγκαράκης

1125 1

Η Κάπτεν Μάρβελ, η Μις Μάρβελ κι η Μόνικα Ρεμπό ενώνουν δυνάμεις για ν’ αντιμετωπίσουν την ηγέτιδα ενός πλανήτη που αναζητά μια πηγή ενέργειας για να ξαναδώσει ζωή στον κόσμο της, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει για το υπόλοιπο σύμπαν.

Περιπέτεια φαντασίας που συνεχίζει το «Captain Marvel» (Άννα Μπόντεν, Ράιαν Φλεκ, 2019) κι αποτελεί την 33 η προσθήκη στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU). Η ταινία κυκλοφορεί υπό τη σκιά του πρόσφατου αποκαλυπτικού άρθρου της Τατιάνα Σίγκελ στο Variety με τίτλο «Crisis at Marvel: Jonathan Majors Back-Up Plans, ‘The Marvels’ Reshoots, Reviving Original Avengers and More Issues Revealed», όπου αναλύονται τα παρασκηνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το στούντιο της Marvel τα τελευταία χρόνια, σύμπτωμα των οποίων αποτελεί κι αυτή η τελευταία προσθήκη στο Σύμπαν του.

Όπως δηλαδή όλες οι προσθήκες μετά το «Εκδικητές: Η τελευταία πράξη» («Avengers: Endgame», Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο, 2019) και σε αντίθεση με όσες είχαν προηγηθεί απ’ αυτό, αυτή εδώ είναι ακόμα ένα βήμα σε μια ασυνάρτητη πορεία, όπου οι ταινίες που φτιάχνονται μοιάζουν να επιλέγονται μετά από κλήρωση, εκτυλίσσονται με μια πληθώρα ηρώων και παράλληλων εναλλακτικών κόσμων χωρίς ουσιαστικά διακυβεύματα και χωρίς να συγκλίνουν προς κάποιον συνεκτικό στόχο τον οποίον αξίζει να ακολουθεί κανείς.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την τακτική υπερκορεσμού που η εταιρεία ακολουθεί κι η οποία μεταξύ άλλων έχει συντελέσει στην κρίση που διανύει, το στούντιο αποφασίζει να μας «μπουκώσει» όχι με μία αλλά με τρεις ηρωίδες σε μία ταινία, με αντικείμενα και γεγονότα, διαφορετικές διαστάσεις και σύμπαντα που λειτουργούν με ελαστικότητα η οποία λυγίζει όχι απλώς τη συνέπεια, αλλά τη στοιχειώδη παρακολούθηση της πλοκής.

Το ότι η ταινία σημείωσε το μικρότερο εισπρακτικό άνοιγμα στην ιστορία του MCU με 47 εκατομμύρια δολάρια στις Η.Π.Α. και 110 συνολικά παγκοσμίως, απλώς επιβεβαιώνει την ανάγκη για αλλαγή στρατηγικής εκ μέρους της εταιρείας.

Νίκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr

Smart Search Module