Μενού

ΕΜΕΙΣ - Δέσποινα Τριανταφυλλίδου

Η  Αδελαΐδα Γουίλσον (Λουπίτα Νιόνγκο) ταξιδεύει με την οικογένειά της στο σπίτι όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν ευχάριστα για όλους, αλλά εφιάλτες του παρελθόντος την επιστρέφουν σε μια τραυματική εμπειρία που βίωσε το 1986. Οι φόβοι της ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί επιβεβαιώνονται, όταν μια νέα οικογένεια εμφανίζεται. Γρήγορα οι Γουίλσον ανακαλύπτουν πως οι άγνωστοι αυτοί άνθρωποι είναι οι σωσίες τους.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Τζόρνταν Πιλ βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου σεναρίου για το θρίλερ του «Τρέξε!» (2017). Ο Πιλ «έδεσε» μεταξύ τους ποικίλες πηγές έμπνευσης και δημιούργησε νέους δρόμους στο είδος, γεγονός που παρατηρείται και στη φετινή του ταινία. Το «Εμείς, ανατρεπτικό μέχρι την τελευταία στιγμή, τοποθετεί τους Γουίλσον απέναντι στους σωσίες τους και όλα αποκτούν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Επιγραφές νέον, ο βιβλικός αριθμός 11:11, ονόματα ακόμα και οι τρομακτικοί σωσίες, μέλη μιας μεγάλης σέχτας ατόμων που φορούν κόκκινες φόρμες θυμίζοντας φυλακισμένους του Γκουαντάναμο, έχουν βαρύτητα στην κατανόηση της πλοκής. Το σκηνικό της ταινίας τονίζει συνέχεια στον θεατή πως η καλή πλευρά των πραγμάτων, αυτό που του είναι γνώριμο, μπορεί να γίνει εφιάλτης και ταυτόχρονα μια μεγάλη απειλή.

us1

Η ιστορία της Αδελαΐδα μας βάζει σε μια διαδικασία έντονης προσοχής σε ό,τι δηλώνεται ή απουσιάζει από την οθόνη, σε ο,τιδήποτε μπορεί να ξεκλειδώσει το μυστήριο. Καλλιτεχνικά η ταινία έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα τόσο στο σύνολο της παραγωγής, σκηνικά, εφέ κλπ όσο και στις ερμηνείες των ηθοποιών.

Δέσποινα Τριανταφυλλίδου

Smart Search Module