Μενού

ΠΕΝΤΕ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟΥ ΦΡΕΝΤΙ - Νίκος Τσαγκαράκης

1125 1

Ένας νεαρός υπάλληλος ασφάλειας αναλαμβάνει νυχτοφύλακας σ’ ένα εγκαταλειμμένο παιδικό εστιατόριο της δεκαετίας του 1980, διάσημο για τις αλλόκοτες μεγάλες ρομποτικές κούκλες του με μορφή ζώων, οι οποίες σύντομα ανακαλύπτει ότι δεν είναι όσο ανενεργές φαίνονται.

Ταινία τρόμου βασισμένη στη δημοφιλή ομώνυμη σειρά βιντεοπαιχνιδιών, που ξεκίνησε το 2014. Προς τιμήν της, η ταινία δείχνει ασυνήθιστο για το είδος της ενδιαφέρον για τους χαρακτήρες, που ζωντανεύονται με αφοσίωση ιδίως από τον Χάτσερσον, ο οποίος φέρει το κύριο ερμηνευτικό βάρος, αλλά κι από το υπόλοιπο καστ. Το πρόβλημα όμως είναι ακριβώς ότι η ταινία εν τέλει φροντίζει περισσότερο τη δραματική και λιγότερο την τρομακτική πλευρά της, χωρίς να καταφέρνει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες που δημιουργεί καθεμιά τους, καταλήγοντας ένας άτονος συνδυασμός και των δύο.

Ωστόσο, το κοινό από τη μεριά του φαίνεται να διαφωνεί, καθώς η ταινία σημείωσε ανέλπιστα μεγάλο εισπρακτικό άνοιγμα το σαββατοκύριακο που πέρασε, με 78 εκατομμύρια δολάρια στις Η.Π.Α. και 130 συνολικά παγκοσμίως. Οπότε μάλλον βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας σειράς ταινιών τρόμου. Αλίμονό μας!

Νίκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr

Smart Search Module