Μενού

ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡΣ - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

1995 6

Η απόλυτη ιστορία Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, βασισμένη στα θεότρελα, αληθινά γεγονότα μιας ομάδας καθημερινών ανθρώπων που αναστάτωσαν την WallStreet και πλούτισαν μετατρέποντας το γνωστό κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών (Gamestop) στην πιο cool εταιρία του κόσμου. Ή για να ακροβολογούμε, που πλούτισαν, επέμειναν στις επιλογές τους και η WallStreet δεν τους αντάμειψε πλουσιοπάροχα, καθώς οι μικροεπενδυτές ποτέ δεν βγαίνουν πραγματικά πλουσιότεροι.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο Κιθ Γκιλ (Πολ Ντάνο), ο οποίος αρχίζει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τις επενδύσεις του. Η δημοφιλία των επενδυτικών του συμβουλών εκτοξεύεται, εκείνος και όσοι τον ακολουθούν πλουτίζουν, μέχρι τη στιγμή που οι εκατομμυριούχοι αρχίζουν να αντιδρούν και οι δύο πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με συγκλονιστικές αλλαγές. Η παράξενη εμμονή του με τις γάτες και τα σαχλά βίντεό του πείθουν κόσμο που έχει πλήρη άγνοια για τη λειτουργία του χρηματιστηρίου να επενδύσει τις μικρές του οικονομίες. Στην αρχή τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά· στη συνέχεια είναι δυσκολότερο το επόμενο βήμα.

Μοιάζει ελαφρώς με το «Μεγάλο Σορτάρισμα», έχει στοιχεία από το «Social Network» και βασίζεται στο βιβλίο του Μπεν Μέζριτς, «The Antisocial Network». Για να ακριβολογούμε, η ταινία διατηρεί τα φαν στοιχεία της πρώτης αναφοράς, το δράμα της δεύτερης και ψάχνει το κοινό της στο νεανικό κοινό της κωμωδίας. Η ταινία πάντως προβλήθηκε στο TIFF και το San Sebastian κερδίζοντας μετοχές και για το σινεφίλ κοινό. Αν κρατάμε κάτι είναι πως η Αμέρικα Φεράρα έχει ένα πολύ ενδιαφέροντα δεύτερο ρόλο.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

Smart Search Module