Μενού

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ - Στράτος Κερσανίδης

2011 5

Ο νόμος των πιθανοτήτων!

Η Φανί, μια πανέμορφη κοπέλα, είναι παντρεμένη κι ευτυχισμένη με τον Ζαν Φουρνιέ. Έναν γοητευτικό άνδρα που την υπεραγαπά και η δουλειά του είναι, όπως λέει όταν τον ρωτούν, “να κάνει τους πλούσιους … πλουσιότερους”! Μια απρόοπτη συνάντηση της Φανί με έναν παλιό της συμμαθητή, τον Αλέν, θα φέρει τα πάνω κάτω. Η κοπέλα θα νιώσει δυνατή έλξη γι’ αυτόν και σύντομα θα ξεκινήσει μια δυνατή ερωτική σχέση μεταξύ τους. Όταν ο Ζαν υποψιαστεί πως η γυναίκα του τον απατά θα αποφασίσει να λάβει αποφασιστικά μέτρα! Μόνο που η μητέρα της Φανί, η Καμίγ, υποψιάζεται τα σχέδια του γαμπρού της και αρχίζει να ψάχνει το παρελθόν του. Που δεν φαίνεται να είναι και τόσο καθαρό

Και αυτήν τη φορά ο Γούντι Άλεν τα πήγε περίφημα. Με τα “Γυρίσματα της τύχης” (Coup de change) ο δαιμόνιος δημιουργός παίρνει από το χέρι και μα οδηγεί σε έναν κόσμο πλούτου, έρωτα, μυστηρίου, εγκλήματος… και πιθανοτήτων! Και προσέξτε, αυτήν η τελευταία λέξη είναι που παίζει μεγάλο ρόλο στο φινάλε. Γιατί ακόμη κι όταν οι πιθανότητες είναι μηδαμινές (μία στα 400 εκατομμύρια) δεν παύουν να υπάρχουν!

Ο Γούντι Άλεν, μετά από ένα σχεδόν αναγνωριστικό πρώτο μέρος, όπου η Φανί προλαβαίνει να ερωτευτεί τον Αλέν και να απατήσει τον Ζαν, στο δεύτερο αρχίζει να “κεντά” την πλοκή της ιστορίας του. Αφού έχει αποσταθεροποιήσει έναν φαινομενικά ευτυχισμένο γάμο θα εμπλοτίσει την ιστορία του με ντετέκτιβ, δολοφόνους και ύποπτες εξαφανίσεις από το παρελθόν! Κι όλα αυτά με τον ιδιαίτερο τρόπο του Γούντι Άλεν, την ανάλαφρη αλλά πολύ σφιχτή σκηνοθεσία, Τη λεπτή ειρωνική ματιά στον λαμπερό κόσμο της ματαιοδοξίας και του πλούτου.

Μια «εγκεφαλική» δραματική κωμωδία, από εκείνες που αγαπά ο Γούντι Άλεν και για τις οποίες τον αγαπάμε κι εμείς. Αίσθημα, δράμα, ένταση, μυστήριο και λεπτό χιούμορ σε μια ταινία που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει.

Στράτος Κερσανίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα kersanidis.wordpress.com

Smart Search Module