Μενού

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ - Άγγελος Πολύδωρος

2054 7

Μια ταινία για τις συμπτώσεις στη ζωή και το παμπάλαιο ερώτημα εάν αυτές ρυθμίζουν τη ζωή μας ή εμείς φτιάχνουμε τη τύχη μας. Ο Γούντι Άλεν στο Match Point είχε θίξει πάλι το ίδιο θέμα, μόνον που αυτή τη φορά ο χώρος που διαδραματίζεται η υπόθεση το Παρίσι (για το οποίο μας είχε δείξει την αδυναμία του στο Midnight in Paris). Ο ίδιος χαρακτήρισε την ταινία του «μια ερωτική ιστορία, πάθους και βίας στο σύγχρονο Παρίσι»

Η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) φαίνονται να είναι το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι. Είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχο γειτονιά του Παρισιού και δείχνουν ερωτευμένοι σαν νιόπαντροι. Μέχρι τη στιγμή που η Φανί συναντά τυχαία στο δρόμο τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ), έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, που ήταν ερωτευμένος μαζί της αλλά δεν τολμούσε να της το πει τότε. Η Φανί κολακεύεται και σύντομα θα αρχίσουν να συναντιόνται κρυφά κινώντας υποψίες στον Ζαν, ο οποίος θα αναγκαστεί να προσλάβει ντετέκτιβ, για να την παρακολουθεί. Τότε όλα θα αλλάξουν…

Έντονο suspense (για το οποίο ο Χίτσκοκ είχε πει ότι δεν λείπει από καμία σωστή ταινία) και καλές ερμηνείες με φόντο το όμορφα φωτογραφισμένο Παρίσι από τον Βιτόριο Στοράρο. Μιάμιση ώρα και δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει.

Άγγελος Πολύδωρος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα amarysia.gr

Smart Search Module