Μενού

SAW X - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

1995 6

Ο κάθε άλλο παρά σπλαχνικός τιμωρός θα ζητήσει εκδίκηση από τους απατεώνες που προσπάθησαν να εξαπατήσουν εκείνον και άλλους τόσους ασθενείς σε τελικό στάδιο καθαρά με οικονομικά κίνητρα. Οι αηδιαστικές περισσότερο [παρά σατανικές ή εγκεφαλικές, όπως ήταν στα πρώτα μέρη] παγίδες, σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τον σαδισμό και τον μαζοχισμό των θεατών.

Δεν παρακολούθησα την ταινία [για τεχνικούς και προσωπικούς λόγους], οπότε δεν έχω και δικαίωμα να την κρίνω· ας μου επιτραπεί όμως ένα σχόλιο: Στην έναρξη της σειράς ταινιών του Saw, η αποκάλυψη αλλά και τα ευρηματικά βασανιστήρια μπορούσαν να ερμηνευτούν λογικά… και παρανοημένα. Από την τρίτη συνέχεια [με εξαίρεση μια ενδιάμεση ταινία που αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ανακαλέσω το νούμερο της στη σειρά] μέχρι και την προηγούμενη ταινία, τη θέση της απάνθρωπης αλλά καθαρτικής τιμωρίας έχει αντικαταστήσει η ευρηματική μόνο ως προς τις κατασκευές μηχανημάτων επιβεβλημένης αυτοτιμωρίας φαντασία.

Καταλαβαίνω τη λειτουργία των υπερβίαιων ταινιών [κακή ώρα σαν αυτή], απλά στην αγελάδα με το όνομα saw, το milking έχει πιάσει ιστό, και οι λευκές σταγόνες αίματος χάνονται μέσα στο χαμηλό σε περιεκτικότητα ουσίας γάλα μιας ισχνής αγελάδας που ενώ αργοπεθαίνει παραμορφωτικά βλέπει στον καθρέφτη της πως είναι βασίλισσα στην Ινδία.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

Smart Search Module