Μενού

OLDBOY (Επαν.) - Νίνος Φένεκ Μικελίδης

1808 3

Συγκλονιστικό, καφκικό, βουτηγμενο σε μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, θρίλερ εκδίκησης από τον μετρ του είδους, Παρκ Τσαν-Γουκ, γύρω από έναν συνηθισμένο, οικογενειάρχη επιχειρηματία που ξαφνικά, απαγάγεται, ναρκώνεται και φυλακίζεται για 15 ολόκληρα χρόνια σε μια ιδιωτική «φυλακή», όπου η μόνη του επαφή με τον κόσμο είναι μια τηλεόραση, χωρίς να γνωρίζει το λόγο της απαγωγής του. Όταν τελικά μετά από 15 χρόνια τον αποφυλακίζουν, αρχίζει μια έρευνα για να ανακαλύψει το λόγο και να εκδικηθεί τους απαγωγείς του. 

Εκδίκηση φρικτή, με σκηνές που με δυσκολία αντέχεις (σε μια από τις πιο φρικτές σκηνές, για να δείξει την οργή και την αποφασιστικότητά του, ο ήρωας καταβροχθίζει ζωντανό ένα χταπόδι), δείγμα της ωμότητας και του εφιαλτικού τρόμου, μ’ επικεφαλής σκηνοθέτες όπως ο Παρκ Τσαν-Γουκ, που ο ασιατικός κινηματογράφος έχει εισάγει στην οθόνη τις τελευταίες δεκαετίες.

 Με εικόνες εικαστικά εξαιρετικές, που αντλούν από άλλους μετρ του είδους (από Μπουνιουέλ μέχρι Χίτσκοκ και Ντε Πάλμα), ο Τσαν-Γουκ φτιάχνει ένα εξαντλητικό, σκληρό pulp fiction που θα Σα καθηλώσει σε όλα τα 120 λεπτά της διάρκειας του!

Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enetpress.gr

Smart Search Module