Μενού

OLDBOY (Επαν.) - Άγγελος Πολύδωρος

2054 7

Βασισμένη στο ομότιτλο ιαπωνικό manga, το οποίο δημιουργήθηκε από τους Γκάρον Τσουτσίγια και Νομπουάκι Μινεγκίσι, το Oldboy είναι ένα νοτιοκορεάτικο neo-noir (και βίαιο) θρίλερ δράσης.

Η ταινία αποτελεί το δεύτερο μέρος της «Τριλογίας Εκδίκηση», που αποτελείται από την προγενέστερη «Η τελευταία εκδίκηση» (Sympathy for Mr. Vengeance, 2002) και τη μεταγενέστερη «Η εκδίκηση μιας κυρίας» (Lady Vengeance, 2005).

Η πλοκή της, επικεντρώνεται στην ιστορία του Ντάε-Σου Ο (Τσόι Μιν-Σικ), ο οποίος είναι φυλακισμένος επί 15 χρόνια σε ένα κελί, το οποίο μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου. Δεν γνωρίζει την ταυτότητα των απαγωγέων του, ούτε και τα κίνητρα τους. Όταν όμως ελευθερώνεται, στην προσπάθειά του για εκδίκηση βρίσκει και πάλι τον εαυτό του εγκλωβισμένο σε ένα δίκτυο ο σκευωριών και βίας, ενώ παράλληλα ερωτεύεται τη νεαρή σούσι-σεφ Μι Ντο (Κανγκ Χίε-Τζεονγκ).

Βλέποντάς την πάλι, και ύστερα από τον καταιγισμό της βίας που έχει κατακλύσει τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, θεωρώ ότι η ταινία παρακολουθείται μόνο από ιστορικό ενδιαφέρον και ως επιδραστική πολλών νοτιοκορεάτικων ταινιών που ακολούθησαν.

Άγγελος Πολύδωρος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα amarysia.gr

Smart Search Module