Μενού

OLDBOY (Επαν.) - Γιάννης Ζουμπουλάκης

2051 3

Αποφασισμένος να μάθει τους λόγους για τους οποίους κάποιος τον φυλάκισε σε ένα δωμάτιο επί 15 ολόκληρα χρόνια, ένας άντρας (Τσόι Μιν Σικ), θα περάσει έναν εφιαλτικό Γολγοθά, καθώς το πείσμα του είναι τόσο δυνατό που δεν θα το βάλει σε καμία περίπτωση κάτω.

Βασισμένη αμυδρά σε ένα γιαπωνέζικο κόμιξ, η κορεάτικη απάντηση στο «Kill Bill» του Κουέντιν Ταραντίνο είναι ένας θρίαμβος του στυλιζαρίσματος αλλά και μια οπερατική μελέτη της βίας που απαιτεί γερά νεύρα και στομάχια με αντοχές από μάτια μη συνηθισμένα. Αποτελεί το δεύτερο μέρος της διάσημης πλέον τριλογίας της Εκδίκησης του Παρκ Τσαν Γουκ (προηγείται το «Sympathy for Mr. Vengeance», 2002 και ακολούθησε το «Lady Vengeance», 2005) και μετά την βράβευσή του στο φεστιβάλ των Καννών (με πρόεδρο της επιτροπής τον Κ. Ταραντίνο), έγινε από μόνο του ένα κεφάλαιο της Ιστορίας του νοτιοκορεάτικου κινηματογράφου* κυριολεκτικά σημείο αναφοράς όπως τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουνγκ Χο.

Σήμερα συστήνεται εκ νέου στο ελληνικό κοινό σε νέα 4K αποκατεστημένη κόπια και αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η νέα διανομή του σε αυτή την μορφή υπήρξε άκρως επιτυχημένη στις αίθουσες των ΗΠΑ με έσοδα που ξεπέρασαν τα 1.2 εκ. δολάρια.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module