Μενού

BAD BOYS FOR LIFE - Δέσποινα Τριανταφυλλίδου

Οι συνάδελφοι ντετέκτιβ Μάικ Λόουρι (Γουίλ Σμιθ) και Μάρκους Μπουρνέτ (Μάρτιν Λόρενς) επανενώνονται, ύστερα από μια επίθεση που λίγο έλειψε να στείλει τον πρώτο στον άλλο κόσμο. Ο εχθρός είναι άγνωστος και μια καινούργια ομάδα νεαρών σε ηλικία αστυνομικών μπαίνει στο παιχνίδι μαζί τους, καθώς όλα τα στοιχεία οδηγούν στο Μεξικό.

Τα κακά παιδιά είναι εδώ για τρίτη φορά, με την κρίση μέσης ηλικίας να χτυπάει κόκκινο. Με φόντο το ειδυλλιακό Μαϊάμι, τα γρήγορα αυτοκίνητα, οι καταδιώξεις (σε ψιλοάδειους δρόμους) και τα ξέφρενα πάρτι, οι δύο κολλητοί-αδέρφια-συνάδελφοι ντετέκτιβ μπαίνουν στα βαθιά της δράσης και ενός κύκλου αίματος. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους της πλοκής οι εξελίξεις τρέχουν, ενώ μετά το συμβάν που θέτει σε κίνδυνο τον Μάικ δημιουργούνται ερωτηματικά. Το δεύτερο μέρος της ταινίας ξεκινά αμήχανα.

Για να πούμε την αλήθεια τα πρώτα του λεπτά θα ταίριαζαν στο τέλος (στο ευτυχισμένο τέλος) αυτής της ταινίας ή μιας με ανάλογη υπόθεση. Και κάπου εκεί ο Μάικ λέει μια ατάκα περί έρωτα, γκρεμίζοντας το μυστήριο της όλης υπόθεσης και μαζί του πολλές εκπλήξεις. Έτσι, από εδώ και κάτω υπολογίζουμε με ακρίβεια τις κινήσεις των χαρακτήρων και ό,τι κρύβεται στο παρελθόν.

Άσοι στο μανίκι της ταινίας είναι η χημεία μεταξύ των Γουίλ Σμιθ και Μάρτιν Λόρενς- πιστέψτε με είναι δυνατή 25 χρόνια μετά το πρώτο «Bad Boys» του 1995- και το χιούμορ. Ο παππούς πλέον Μάρκους, που τον υποδύεται ο Λόρενς, έχει αποκτήσει χιλιάδες φόβους και η ανάγκη του για ηρεμία και οικογενειακή ζωή έρχεται σε αντίθεση με τον εργένη Μάικ που δηλώνει έτοιμος κάθε στιγμή να πέσει στη φωτιά. Μαζί προκαλούν τις πιο αστείες καταστάσεις και η συνεργασία με νεαρούς συναδέλφους τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο γρήγορα αλλάζουν οι εποχές.

Οι εποχές αλλάζουν, αλλά οι δυο δαιμόνιοι και τρελοί ντετέκτιβ υπόσχονται πως θα επιστρέψουν. Ελπίζουμε, τουλάχιστον, να είναι σύντομα! 

Δέσποινα Τριανταφυλλίδου
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα eleftheria.gr

Smart Search Module