Μενού

ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ, Η - Παυλίνα Αγαλιανού

1809 2

Είναι η αγαπημένη ιστορία της Αριελ, μιας όμορφης και ζωηρής νεαρής γοργόνας, η οποία λαχταρά να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα...

Δυστυχώς, όταν ένα καρτούν είναι τόσο επιτυχημένο και διαχρονικό όπως το «Αριελ - Η μικρή γοργόνα» (1989), πρέπει να καταβάλεις τεράστια προσπάθεια έστω για να το ισοφαρίσεις. Η ταινία δυστυχώς βλέπεται μόνο ώστε να συγκρίνει κανείς το live action (μεταφορά του με ηθοποιούς) με το καρτούν. Και, ειλικρινά τώρα, πόσο μεγάλη διαφορά θα είχε, από τη στιγμή που ο κεντρικός τόπος της ταινίας είναι ο ωκεανός, άρα χρησιμοποιήθηκαν άπειρα ειδικά εφέ. Ακόμα και ο ωκεανός είναι πολύ πιο σκοτεινός και λιγότερο εντυπωσιακός από ό,τι στο καρτούν.

Θα ρωτήσει κανείς, έτσι δεν είναι στην πραγματικότητα; Βεβαίως, μόνο που δεν βλέπουμε ντοκιμαντέρ του Κουστώ, αλλά μια ιστορία φαντασίας για μικρά παιδιά. Οσο κι αν προσπάθησαν οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν, δεν υπάρχει η παραμικρή σύγκριση... Το γεγονός ότι η «Disney» προσπαθεί να συμβαδίσει με τις επιταγές της εποχής, έτσι η Αριελ είναι μελαψή, δεν αλλάζει τίποτα ιδιαίτερο στη συγκεκριμένη ιστορία. Επίσης, τα επιπλέον σχεδόν 45 λεπτά από την αρχική εκδοχή μάλλον κουράζουν παρά ανοίγουν νέους δρόμους στην κλασική ιστορία.

Παυλίνα Αγαλιανού
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα rizospastis.gr

Smart Search Module