Μενού

ΑΓΑΠΗ, ΞΑΝΑ - Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος

1817 3

Όταν συμβαίνει μια σύμπτωση, έχουμε σεναριακή ευλογία, όποτε όμως τα γυρίσματα της μοίρας στοιβάζονται, τότε μιλάμε για συνολική αμαρτία. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στο Αγάπη Ξανά, μια παραλλαγή του You got mail, με τη Μίρα (η πρώην Μις Κόσμος Πριάνκα Τσόπρα) να μη γνωρίζει πως επικοινωνεί με τον Ρομπ (Σαμ Χιούγκαν) μέσω γραπτών μηνυμάτων, ενώ εκείνη ουσιαστικά εξομολογείται τις σκέψεις της στον νεκρό αρραβωνιαστικό της, τον χαμό του οποίου δειλά και σταδιακά αρχίζει να ξεπερνά, γνωρίζοντας σχεδόν τυχαία τον Ρομπ, που έχει, όπως γίνεται σαφές, το πάνω χέρι αλλά και δυσχέρεια στο συναίσθημα, εξαιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης ‒ το γιατί δεν λέει επιτέλους την αλήθεια αποτελεί δραματουργικό μυστήριο που δικαιολογείται πενιχρά.

Εδώ αναλαμβάνει δράση η Σελίν Ντιόν που αποτελεί τον καταλύτη της ταινίας με τη φυσική παρουσία της και κυρίως μέσω των στίχων των τραγουδιών της, τα οποία μελετά ο Ρομπ για μια δημοσιογραφική αποστολή που έχει υποχρεωθεί να φέρει εις πέρας. Η σούπερ στάρ της δυναμικής μπαλάντας τον συμβουλεύει, αφού πρώτα τον οικτίρει, και παρεμβαίνει καίρια για να σπρώξει μια κατάσταση κολλημένη στο traffic της παρεξήγησης.

Ακούγεται παράξενο (αν δεν είσαι φανατικός της αοιδού του Τιτανικού), αλλά θα θέλαμε να δοθεί περισσότερος χώρος και χρόνος στη Σελίν, αφού οι δυο πρωταγωνιστές υστερούν σε χημεία σε μια σειρά από déjà vu συναντήσεις σε μια Νέα Υόρκη πιο άδεια από κόσμο και απ’ ότι στο I am legend. Η μοναδική ευχάριστη και αστεία στιγμή του Αγάπη Ξανά, που ξεκινά γλυκά και πορεύεται γλυκερά, είναι όταν η Πριάνκα συναντά τον πραγματικό σύζυγό της Νικ Τζόνας στον ρόλο του ωραιοπαθούς «ραντεβού», και όλα πάνε εντελώς λάθος.

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα lifo.gr

Smart Search Module