Μενού

ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ: ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

1827 2

Ο Κρίστοφερ Ρόμπιν επιστρέφει στο πατρικό του με τη μέλλουσα γυναίκα του. Θέλει να της γνωρίσει τους παιδικούς του φίλους, τον Γουίνι και την παρέα του, μόνο που τα χρόνια που έφυγε για σπουδές, κανένας δεν είναι ίδιος. Ο πεινασμένος Γουίνι κατασπάραξε με τους φίλους του αρχικά τον Γκαρή και στη συνέχεια κάθε περαστικό στο δάσος. Η υποδοχή της συντρόφου του είναι φόνος σε εκκρεμότητα. Παράλληλα, μια ομάδα παραθεριστών θα γνωρίσει την αιμοσταγή εμμονή των ηρώων του παραμυθιού.

Όταν το ένστικτο επιβίωσης γίνεται πρωτόγονο και βίαιο, εκεί βγαίνουν τα ζωώδη ένστικτα και φτιάχνονται οι θρύλοι της βίας: Φρέντυ Κρούγκερ, Τζέισον, Μάικλ Μέγιερ, Τζιγκσο. Σε αυτό το θρίλερ κοπής του ’80 πρωταγωνίστριες με υπερμεγέθη στήθη και χείλη μεταμορφώνονται σε scream queens σε λουτρό αίματος.

Η άγρια φύση του ανθρώπου και η αντεστραμμένη ανάγνωση των παραμυθιών σηματοδοτεί την ιστορία μόνο στιγμιαία και έτσι χάνεται η ευκαιρία της ταινίας να έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Δυστυχώς, παρά τις όποιες αρετές, στερείται χιούμορ ενώ ξεχειλίζει από σοβαροφανές exploitation.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

Smart Search Module