ΕΜΜΟΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Μια προσωπική, συχνά συγκινητική, που σε κρατάει σε εγρήγορση, εξομολόγηση της πρωτοποριακής σκηνοθέτριας Αντουανέττας Αγγελίδη, γύρω από τη ζωή, τις ταινίες και τα οράματα της.
Σε ένα δωμάτιο, στη διάρκεια της καραντίνας, η φεμινίστρια σκηνοθέτρια Αντουνέττα Αγγελίδη, γνωστή για τις πρωτοποριακές ταινίες της («Τόπος», «Οι ώρες», «Κλέφτης ή η πραγματικότητα»), μας μιλάει για τη ζωή της, το έργο της, την εμπειρία της τύφλωσης. Στο μεγαλύτερο μέρος της εξομολογητικής αυτής ταινίας, ντυμένη στα μαύρα, καθισμένη σε ένα σε μαύρο φόντο, με το μαύρο να τα καλύπτει όλα, εκτός από τα χέρια και το πρόσωπό της κι ένα ποτήρι νερό μπροστά της, η Αντουανέττα μας μιλάει για τις σκέψεις της, τα οράματά της, τα υπαρξιακά της προβλήματα, την κόρη της, τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισε γυρίσματα σκηνών στις ταινίες της, με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από αυτές, με άλλα λόγια για την ίδια τη ζωή της.
Αφήγηση μιας χαρισματικής γυναίκας, δοσμένη με αμεσότητα, περίσκεψη, συχνά με συγκίνηση, μια αφήγηση ποταμός, που σε κρατάει, στα 80 λεπτά της διάρκειας της, σε συνεχή εγρήγορση.
Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enetpress.gr