Μενού

ΑΡΡΗΚΤΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - Άγγελος Πολύδωρος

1817 1

Δυο περιπέτειες διάσωσης, αλλά και μια ανθρώπινη ιστορία, με φόντο την Αμερικανική κατοχή στο Αφγανιστάν, για δύο άντρες διαφορετικής καταγωγής που αναπτύσσουν ένα δυνατό φιλικό δεσμό μέσα από μια κοινή εξαιρετικά τραυματική εμπειρία.

Στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν, ο λοχίας Τζον Κίνλι (Τζέικ Τζίενχαλ) υπόδειγμα ενός παλαιάς κοπής στρατιώτη, τίμιου, θαρραλέου, πιστού στην πατρίδα του αλλά και στους στρατιώτες του, συνεργάζεται με έναν Αφγανό διερμηνέα, τον Αχμέντ (Νταρ Σαλίμ) έναν πρώην έμπορο ηρωίνης, που άφησε τα πάντα πίσω του, όταν οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον γιο του. Η απόφασή του να γίνει διερμηνέας δεν ήταν εύκολη, αφού θεωρήθηκε προδότης ως συνεργαζόμενος με τους άπιστους Αμερικανούς και είναι ήδη ένας περίπλοκος χαρακτήρας. Γνωρίζει πολλά όμως για τον τόπο και τους ανθρώπους του και είναι χρήσιμος.

Σιγά-σιγά ο Τζον και ο Αχμέντ θα γίνουν φίλοι και μετά από μια ενέδρα των Ταλιμπάν, είναι οι μοναδικοί που επιβιώνουν και ο Αχμέντ θα μεταφέρει τον βαριά τραυματισμένο Τζον σε ασφαλές μέρος, χιλιόμετρα μακριά και διασχίζοντας συνεχώς εδάφη που ελέγχουν οι Ταλιμπάν. (Περιπέτεια Νο 1)

Επιστρέφοντας στην Αμερική, ο Τζον μαθαίνει πως ο Αχμέντ και η οικογένειά του βρίσκονται σε κίνδυνο. Έτσι, αποφασίζει να επιστρέψει πίσω με ιδιωτική πρωτοβουλία και χωρίς πλήρη στρατιωτική υποστήριξη, για να σώσει τον φίλο του και να τον φέρει στις ΗΠΑ. (Περιπέτεια Νο 2)

Το υπερβολικό σενάριο σώζουν: οι καλές ερμηνείες των δύο βασικών ηθοποιών, η καταιγιστική δράση (χάρη και στο μοντάζ του Τζέιμς Χέρμπερτ), η υποβλητική μουσική του Κρίστοφερ Μπενστέντ και η πολύ καλή -σε γήινες αποχρώσεις- φωτογραφία του Εντ Γουάιλντ. Βλέπεται ευχάριστα.

Άγγελος Πολύδωρος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα myfilm.gr

Smart Search Module