Μενού

FLUX GOURMET - Θοδωρής Δημητρόπουλος

1833 3

Μια ηχητική κολεκτίβα στεγάζεται σε ένα ινστιτούτο αφιερωμένο στις μαγειρικές και διατροφικές επιδόσεις. Ανάμεσα σε μάχες ισχύος και καλλιτεχνικές βεντέτες, κι ενώ ένας άλλος ένοικος αντιμετωπίζει γαστρεντερικές διαταραχές, η αρχηγός της κολεκτίβας του ζητά να χρησιμοποιήσει την κατάστασή του ως μέρος της παράστασης για να δώσει επιπλέον αίσθηση αυθεντικότητας στην τέχνη της.

Ένα ιδιόμορφο κομμάτι σάτιρας αλλά και αυτοψυχανάλυσης πάνω στην σχέση τέχνης, συλλογικότητας και σώματος, το νέο φιλμ του εντελώς ιδιοσυγκρασιακού καλλιτέχνη Πίτερ Στρίκλαντ είναι –συγγνώμη- για γερά στομάχια αλλά έχει την τόλμη να δώσει στους θεατές κάτι διαφορετικό από ό,τι έχουν δει. Ο Στρίκλαντ πάντα ήταν ένας δημιουργός που εξερευνούσε ενδελεχώς, σε βαθμό φετιχιστικό, τον τρόπο που τα διάφορα στοιχεία του σινεμά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους (αναζητήστε οπωσδήποτε τα αριστουργηματικά “Duke of Burgundy” και “Berberian Sound Studio”) κι εδώ επεκτείνει αυτή την προσέγγιση: Φαγητό, μουσική, κι ακόμα και το ίδιο το σώμα ως εργαλείο τέχνης και πόνου.

Το φιλμ δεν απογειώνεται με τον τρόπο που συμβαίνει σε άλλα σημεία της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη όμως πολλά επιμέρους επεισόδια είναι συναρπαστικά και αστεία– και φυσικά προκλητικά. Θα δώσει κάτι αξέχαστο στους πιο τολμηρούς θεατές. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Άσα Μπάτερφιλντ και Γκουέντολιν Κρίστι (“Game of Thrones”) αλλά κι οι Αριάν Λαμπέντ κι ο Μάκης Παπαδημητρίου, απολαυστικός στο αγγλόφωνο ντεμπούτο του.

Θοδωρής Δημητρόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα news247.gr

Smart Search Module