Μενού

ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, Ο - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

1827 2

Ο αρχιεξορκιστής του Βατικανού κάποια στιγμή τα έβαλε με ένα αγοράκι. Αυτές τις εμπειρίες παρουσιάζει και η ταινία «Ο Εξορκιστής του Βατικανού».

Υπάρχουν κάποιες ταινίες που αδικούνται από την κατηγοριοποίηση τους. Η συγκεκριμένη για παράδειγμα είναι μια εξαιρετικής έμπνευσης παρωδία ταινιών εξορκισμού, που χρησιμοποιεί τα κακώς κείμενα της απαρχαιωμένης εκκλησίας για να διασκεδάσει τους θεατές με της ανούσιες υπερβολές, το ασύγχρονο Ιταλικό ντουμπλάρισμα και τις κακοβαλμένες σεναριακά πεποιθήσεις των βαθύτατα και άκριτα θρησκευόμενων. Δυστυχώς αυτοπροσδιορίζεται ως θρίλερ και αυτό μας κάνει να κατακεραυνώνουμε στο πυρ το εξώτερο αυτήν την προχειροφτιαγμένη ανουσιότητα.

Με πρόφαση το ερώτημα, «αν δεν υπήρχε το κακό, ποιος θα ήταν ο ρόλος της εκκλησίας», ο ιταλόφωνος αρχιεξορκιστής θέλει να επιβεβαιώσει τη σημαντικότητα των ιερών του πράξεων. Ενόσω τον κατευθύνουν οι ανώτεροι να επιλέξει τη διεθνή γλώσσα σε ένα κακότεχνο τέχνασμα μετάβασης στη διεθνή αγορά, σε άψογα αγγλικά με φορεμένη κακή ιταλική προφορά ο Ράσελ Κροου δεν ξέρει αν πρέπει να πάρει σοβαρά τον εαυτό του, και αυτό είναι στα υπέρ του. Στα κατά του, ότι επέλεξε να κάνει αυτή την ταινία.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

Smart Search Module