Μενού

DUNGEONS AND DRAGONS: ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΛΕΦΤΩΝ - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

1827 2

Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα τυχοδιωκτών οργανώνουν μια επική ληστεία για την απόκτηση ενός χαμένου κειμηλίου, αλλά τα σχέδια τους θα στραβώσουν επικίνδυνα, όταν συγκρουσθούν με τα λάθος άτομα.

To επικό role play game Dungeons and Dragons που χρόνια πριν έγινε και δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι που κυριαρχούσε στις κονσόλες 25 και βάλε χρόνια πριν, μεταφέρθηκε και πάλι στον κινηματογράφο. Η πρώτη απόπειρα, μία άθλια ταινία που διανεμήθηκε το 2000 και ακολούθησαν 2 τηλεταινίες στο ίδιο ύφος και αισθητική.

Σε αντίθεση με τις ταινίες που προαναφέραμε, η σύγχρονη συμπαραγωγή της εταιρίας παιχνιδιών Hasbro αλλά και το στούντιο της Paramount έπαιξαν πολύ σωστά το χαρτί τους. Δημιούργησαν ναι μεν μια ταινία που πατάει στο σύμπαν του παιχνιδιού, είναι όμως απολύτως κατανοητή ανεξαρτήτως συναισθηματικής εμπλοκής. Αυτό ανοίγει αυτομάτως την ψαλίδια του ηλικιακού κοινού καθώς οι 40+ που θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν πιθανότατα θέλουν να βιώσουν εκ του ασφαλούς μια όμορφη εφηβική ανάμνηση, οι τριαντάρηδες αισθάνονται οικειότητα από το σύμπαν των δράκων που αναβίωσε με το Game of Thrones και οι νεότεροι με το είδος ταινίας που καλύπτει την ηρωική τους ενέργεια.

Με διάσπαρτες τρολιές, ιδιαίτερα στην τρίτη πράξη, επικούς σκοτωμούς και μια ξεκαρδιστική cameo εμφάνιση από τον Μπράντλεϊ Κούπερ, η ταινία είναι ένα eye candy για τους λάτρεις των επικών περιπετειών.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

Smart Search Module