Μενού

ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, Η - Τάσος Ντερτιλής

ΣΥΝΟΨΗ: Η Βιολέτα είναι μια χαριτωμένη αν και άτακτη μικρή νεράιδα που χώνεται κρυφά στον κόσμο των ανθρώπων…και ξεμένει εκεί. Για να γυρίσει ξανά στο νεραϊδόκοσμο ζητά τη βοήθεια της 12χρονης Μάξι. Μαζί θα ανακαλύψουν το αληθινό πεπρωμένο της…

1791 3

Η Παρέα των Θαυμάτων είναι ένα χαρούμενο, φωτεινό και πολύχρωμο παιδικό παραμύθι για τη φιλία, την συνύπαρξη και την οικολογία. Η Νεράιδα των Δοντιών είναι μια παραμυθένια φιγούρα που συναντάμε στις Βορειοευρωπαϊκές μυθολογίες, άγνωστη σε αυτή τη μεριά της Ευρώπης. Ωστόσο, μια νεραϊδούλα σαν την Τίνκερ Μπελ του Πίτερ Παν εύκολα μπορεί να γίνει αγαπητή σε οποιοδήποτε παιδικό κοινό. Πόσο μάλλον όταν έχει τα σκανταλιάρικα χαρακτηριστικά της μικρής Βιολέτας. Το φιλμ βέβαια μπορεί να φαντάζει αφελές και σχηματικό στα μάτια ενός ενήλικα αλλά το κοινό στο οποίο κυρίως απευθύνεται είναι πολύ αθώο για να μην χαρεί με αυτά τα-έστω απλοϊκά-μηνύματα φιλίας και αλληλεγγύης.

Να σημειώσουμε επίσης την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στη μεταγλώττιση και η οποία βοηθάει το φιλμ να επικοινωνήσει πιο άμεσα με τα μικρά παιδιά στα οποία απευθύνεται.

Τάσος Ντερτιλής
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα grandmagazine.gr

Smart Search Module