Μενού

CREED III - Γιάννης Ζουμπουλάκης

Μετά από τις έξι ταινίες «Ρόκι» (που άρχισαν το 1976 και τέλειωσαν το 2006) όπου σταρ ήταν ο πυγμάχος Ρόκι Μπαλμπόα (Σιλβέστερ Σταλόνε) και τις δύο ταινίες «Creed» (που άρχισαν το 2018), όπου σταρ είναι ο Αδωνις Κριντ (Μάικλ Μπ Τζόρνταν), γιός του Απόλλο Κριντ (Καρλ Γουέδερς) που ήταν ο αρχικός αντίπαλος του Ρόκι, ο οποίος Ρόκι έγινε μάλιστα και προπονητής του Αδωνι, τι καινούργιο θα μπορούσες να περιμένεις από μια ακόμα ταινία πυγμαχίας στο ίδιο «σαπουνοπερατικό» μοτίβο με τις προηγούμενες; Τίποτα. Η’ αν όχι τίποτα, το λιγότερο μια… επανάληψη.

1802 7

Και βεβαίως την έχει. Το «Κριντ 3» που σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, ουσιαστικά πατά στα χνάρια του πρώτου Ρόκι, βάζοντας στο ρινγκ έναν φαινομενικά ξοφλημένο (όπως ο Ρόκι στην πρώτη ταινία), που αναζητεί, καθυστερημένα, την μεγάλη ευκαιρία (όπως ο Ρόκι στην πρώτη ταινία). Το όνομά του Ντέμιαν Αντερσον και φέρει το πρόσωπο του Τζόναθαν Μέιτζορς που τείνει να γίνει ο σούπερ μαύρος «κακός» των πρόσφατων χρόνων στο Χόλιγουντ (ήταν επίσης ο «κακός» στο «Αnt Man και Wasp: Κβαντομανία»). Για να μην είναι όλα ίδια το σενάριο τον θέλει πρώην κατάδικο και φίλο του Αδωνι.

1802 6

Το σενάριο έχει κάποιες ιδέες, το πως η παιδική ηλικία του Αδωνι συνδέεται με εκείνη του λίγο μεγαλύτερου Ντέμιαν, όμως το όλο θέμα παρουσιάζεται τόσο υπερβολικά και εύκολα που σχεδόν μειδιάζεις. Γιατί έτσι όπως εξελίσσεται (και παρουσιάζεται) η ιστορία (καλογυρισμένη, δεν λέω), το πιο εύκολο πράγμα στην Αμερική φαίνεται ότι είναι να γίνει κανείς παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module