Μενού

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ σε αεροπλανικές περιπέτειες. Ένας πιλότος θα βρεθεί στη δίνη μιας σχεδόν εμπόλεμης ζώνης, όταν εξαιτίας μιας καταιγίδας θα κάνει αναγκαστική προσγείωση στο επιβατηγό αεροσκάφος του.

Η πρωτοχρονιά για τους επιβάτες που επέλεξαν την πτήση από Σιγκαπούρη στο Τόκιο δεν μπήκε πάρα πολύ καλά. Ο Τζέραλντ Μπάτλερ στο ρόλο του σκωτσέζου πιλότου αποφασίζει να πάρει το τιμόνι και τις ζωές των 14 επιβατών στα χέρια του, ανάμεσα τους όμως βρίσκεται και ένας δολοφόνος που μεταφέρεται στις φυλακές του Τορόντο. Κάπως έτσι η υπόθεση της ταινίας πλέον εξελίσσεται.

Απομονωμένοι, εγκλωβισμένοι, απομακρυσμένοι, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, θα βρεθούν στη μέση της ζούγκλας. Εκεί ο πιλότος μαζί με τον εγκληματία θα προσπαθήσουν να σώσουν τους αμάχους.

1767 3

Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι τη στιγμή που η τοπική τρομοκρατία παίρνει τα ηνία της αφήγησης και ο εξ’ ορισμού καλός, συνεργάζεται με τον αντίστοιχο κακό.

Όπως και στην ταινία «Non Stop», την ταινία «Επιζήσαντες», και ακόμα και το «Snakes on a Plane», τα κλισέ πετούν χαμηλά και οι σεναριακές αναταράξεις προδίδουν πως επιλέξατε μια χαμηλού κόστους πτήση στην ψυχαγωγία.

«Η λύτρωση μπορεί να βρεθεί στα πιο ασυνήθιστα μέρη» θα πει ο κατάδικος σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις ελπίδες των συνοδοιπόρων του. Δυστυχώς το ίδιο δεν συμβαίνει με τις ελπίδες των θεατών, καθώς η ταινία που ξεκινάει με πρόθεση να υποστηρίξει έντιμα το είδος της, βάζει πτητικό αυτό-γκολ και προδίδεται η φτώχεια της.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

Smart Search Module