ΟΡΦΑΝΟ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΟΝΟΣ, ΤΟ - Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δεκατρία ολόκληρα χρόνια χωρίζουν αυτό το πρίκουελ από το "Orphan". Μια αδύναμη, μα επιδραστική ταινία τρόμου, εξαιτίας ενός σοκαριστικού plot twist το οποίο, αν δεν γνωρίζετε, καλύτερα να μάθετε προτού δείτε τον "Πρώτο Φόνο" (ή συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο).

1584 7

Οι υπόλοιποι θα θυμούνται φυσικά την Έστερ, μια ενήλικη γυναίκα η οποία παριστάνει το μικρό κοριτσάκι έτσι ώστε να μακελέψει όσους βρει στο διάβα της. Η νέα ταινία ξεκινάει όταν η Έστερ δραπετεύει από μια εσθονική ψυχιατρική κλινική και καταλήγει να προσποιείται την εξαφανισμένη κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών. Αγνοεί, όμως, πως η νέα της μητέρα δεν είναι τόσο αθώα όσο εκείνη πιστεύει.

Παρά το γεγονός ότι το "μυστικό" της Έστερ είναι ήδη γνωστό, το πρίκουελ σπαταλά όλη την ενέργειά του σε ένα ανούσιο κρυφτούλι με το προφανές. Έτσι, αναπτύσσεται μια τραγελαφική πλοκή με μια αστεία "ανατροπή", ανόητους χαρακτήρες και ανύπαρκτη αίσθηση πειστικού τρόμου, τα οποία καθιστούν την ταινία κατάλληλη μόνο για ειρωνική θέαση, παρά την εκ νέου ανατριχιαστική ερμηνεία της "μικρομέγαλης" Ίζαμπελ Φούρμαν.

Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athinorama.gr

Smart Search Module