Μενού

ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΜΑΥΡΟΔΟΝΤΗΣ, Ο - Δημήτρης Κολιοδήμος

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού ξεκινά σε μία από τις πιο ακριβές νορβηγικές παραγωγές, αλλά και σε μία από τις πιο διασκεδαστικές παιδικές περιπέτειες, βασισμένη στο κόμικ Ο πειρατής Μαυροδόντης και το κυνήγι του θησαυρού του Σουλτάνου.

Ο ορφανός Πίνκι ξεκινά μαζί με τον τρομερό πειρατή Μαυροδόντη, θρύλο των επτά θαλασσών, για το εξωτικό βασίλειο της Λάμα Ράμα, όπου βρίσκεται κρυμμένος ο θρυλικός θησαυρός του βασιλιά Ρούφους. Όμως, ο πιτσιρίκος έχει κάτι τελείως διαφορετικό στο μυαλό του, αφού στην πραγματικότητα αναζητά τον εξαφανισμένο πατέρα του… Ο Μαυροδόντης δημιουργήθηκε πριν από 30 σχεδόν χρόνια από τη φαντασία του ηθοποιού, συγγραφέα και μουσικού Τέριε Φορμόε ως χαρακτήρας μιας παιδικής παράστασης.

Η αναπάντεχα μεγάλη του επιτυχία τον έκανε έναν από τους πιο αγαπητούς παιδικούς ήρωες των Νορβηγών αρχικά, πολλών άλλων στη συνέχεια, σε διάφορες χώρες του κόσμου, και οι περιπέτειές του έγιναν βιβλία, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια, θεατρικό μιούζικαλ, τηλεοπτική σειρά, ακόμη και θεματικό πάρκο! Η ταινία άνοιξε σε μία αίθουσα της Αθήνας, μεταγλωττισμένη, και στις 7 Νοεμβρίου άνοιξε και σε μία αίθουσα της Θεσσαλονίκης, με διαφορετικό αυτή τη φορά τίτλο: Ο Πίνκι και οι πειρατές.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κολιοδήμος
το κείμενο δημοσιεύτηκε στην έκδοση της ΠΕΚΚ "Κινηματογράφος 2019"

Smart Search Module