ΓΕΓΟΝΟΣ, ΤΟ - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Το ομώνυμο αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της Ανί Ερνό, που στην κινηματογραφική του έκδοση έκανε πρεμιέρα στο προηγούμενο Φεστιβάλ Βενετίας κερδίζοντας το Χρυσό Λιοντάρι, είναι μια ταινία παρατήρησης για την αγωνιώδη περιπέτεια μιας κοπέλας που επιθυμεί να διακόψει την ανεπιθύμητη κύηση της, όταν αυτή ακόμα ήταν παράνομη.

1495 4

Σε έναν τόπο/μη τόπο, σε χρόνο μη προσδιορισμένο, με τις επιπτώσεις του νόμου αλλά και το δίλημμα σπουδές/νοικοκυριό να μοιάζει επιβεβλημένα τετελεσμένο, η τότε φοιτήτρια λογοτεχνίας θα αψηφήσει τα κοινωνικά πρέπει, τη ντροπή, και θα βάλει σώμα και ψυχή σε μια μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω της αμετακίνητης καρκινογένεσης των νόμων της Γαλλίας του ’60.

Με ασφυκτικά πλάνα σεκάνς που σε βάζουν αναγκαστικά στη θέση του παρατηρητή και την Anamaria Vartolomei να καταθέτει την ψυχή της σε κάθε πλάνο, «Το Γεγονός» τιμά τον τίτλο του. Σε μια εξίσου έντονη και συναισθηματικά φορτισμένη σεκάνς, η ελληνικής καταγωγής Anna Mouglalis χτίζει μια ηρωίδα από τα συναισθηματικά συντρίμια της πρωταγωνίστριας της. «Το Γεγονός» είναι μια από τις ταινίες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.


Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ert.gr

Smart Search Module