Μενού

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΓΚ - Παυλίνα Αγαλιανού

Οταν ο Γιανγκ, το αγαπημένο και πολύτιμο ανθρωποειδές ρομπότ που συντροφεύει την κόρη του Τζέικ παθαίνει σοβαρή βλάβη, ο Τζέικ αναζητεί τρόπο να τον επισκευάσει. Στην πορεία ανακαλύπτει ότι η ζωή τον προσπερνά και αναζητά να συνδεθεί ουσιαστικά με την οικογένειά του.

1418 1

Η ταινία στηρίζεται στο διήγημα «Saying Goodbye to Yang» του Αλεξάντερ Γουαϊνστάιν και ανήκει στην επιστημονική φαντασία, χωρίς όμως τις υπερβολές που συναντάμε στις περισσότερες ταινίες του είδους. Η ταινία μάς μεταφέρει σε ένα «μέλλον» που τα ανθρωποειδή και οι κλώνοι λειτουργούν ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και ζουν σε αρμονική συνύπαρξη με τους ανθρώπους. Διαδραματίζεται σε ένα μεσοαστικό περιβάλλον στις ΗΠΑ και κατά κάποιο τρόπο θίγει τη σχέση Ασίας και ΗΠΑ, αλλά και την πολυφυλετικότητα, αφού το ζευγάρι (εκείνος λευκός, εκείνη αφροαμερικανή) έχει υιοθετήσει ένα κοριτσάκι από την Ασία.

Ο Κογκονάντα δεν θέτει κάποιον καινούργιο προβληματισμό στον θεατή που να μην τον έχουμε ήδη συναντήσει σε ανάλογες ταινίες.

Παυλίνα Αγαλιανού
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα rizospastis.gr

Smart Search Module