ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ 2, Η - Κωνσταντίνος Καϊμάκης

HΛόρι Στρόουντ, αν και βαριά τραυματισμένη, νιώθει μεγάλη ανακούφιση για την εξόντωση του Μάικλ Μάγερς. Όμως τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περίμενε, καθώς ένα πυροσβεστικό όχημα φτάνει έγκαιρα στο φλεγόμενο σπίτι κι οι πυροσβέστες απελευθερώνουν τον εγκλωβισμένο δολοφόνο.

Το 2018 ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν στο επετειακό «Halloween» είχε επιχειρήσει μια ενδιαφέρουσα αναβίωση του μυθικού μπαμπούλα με τη λευκή μάσκα και το συναπάντημά του με την επιζήσασα νταντά Λόρι Στρόουντ η οποία όλα αυτά τα χρόνια προετοιμαζόταν για τη νέα συνάντησή της με το Κακό. Στη δεύτερη ταινία της τριλογίας του reboot/sequel του νέου «Halloween» ο σκηνοθέτης ενισχύει την τελική αναμέτρηση Λόρι Στρόουντ - Μάικλ Μάγερς με μια δυνατή κοινωνιολογική άποψη γύρω από την καταστροφική μανία του όχλου και την πραγματική ταυτότητα του Κακού.

1301 4

Απρόσμενα κωμικό, διασκεδαστικά τρομακτικό και με μια άψογη ενορχήστρωση του σασπένς σε όλα τα επίπεδα (ψυχολογικό, συναισθηματικό, πολιτικό), το νέο επεισόδιο του «Halloween» μπορεί να δείχνει αρχικά ότι παρεκκλίνει της αρχικής πορείας του (ο Μάικλ Μάγιερς αντί του παραδοσιακού μπαμπούλα αρχίζει να αποκτά τα χαρακτηριστικά ενός serial killer), όμως στο φινάλε ξαναβρίσκει τον πραγματικό εαυτό του. Ο μεταφυσικός συμβολισμός του νέου Μάικλ Μάγερς αναδύει και πάλι την ανίκητη φύση του Κακού. Αναμένουμε με λαχτάρα την ολοκλήρωση της τριλογίας.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athensvoice.gr

Smart Search Module