Μενού

RESPECT - Γιάννης Ζουμπουλάκης

H ταλαιπωρία που η Αρίθα Φράνκλιν υπέστη μέχρι να έρθει η στιγμή της καταξίωσης της ως βασίλισσας της μουσικής souI, είναι το σκέλος της ιστορίας της που απασχολεί κυρίως την σκηνοθέτιδα αυτης της ταινίας, Λισλ Τόμας.  

Η αντιπαλότητα της Αρίθα (Τζένιφερ Χάντσον) με τον αυστηρό ευαγγελιστή πατέρα της (Φόρεστ Γουίτακερ), η εκμετάλλευση καθώς και η βάναυση συμπεριφορά του συντρόφου της Τεντ Γουάιτ (Μάρλον Γουέιανς) και ο υπόγειος ανταγωνισμός με τις αδελφές της με τις οποίες, τελικά, συν δημιούργησε την μεγάλη επιτυχία της, «Respect» βρίσκονται διαρκώς μπροστά μας. Εκεί όμως βρίσκεται και το έμφυτο ταλέντο της τόσο μπροστά στο μικρόφωνο όσο και πάνω στα πλήκτρα του πιάνου.

1237 1

Στοιχεία που συνθέτουν αυτό το πλήρες και πλούσιο σε λεπτομέρειες βιογραφικό δράμα που θα εκτιμήσουν αφάνταστα οι λάτρεις της συγκεκριμένης μουσικής. Ταυτόχρονα, η ταινία επισημαίνει τον ακούραστο αγώνα της φανατικής θεούσας Φράνκλιν υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών για τα οποία δεν σταμάτησε να μάχεται μέχρι το τέλος της ζωής της, το 2018 σε ηλικία 76 ετών. Η Τζένιφερ Χάντσον (Οσκαρ Β’ ρόλου για το «DreamgirIs») φτιάχνει ευπρόσωπα το πορτρέτο της τραγουδίστριας.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

Smart Search Module