ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

Η ψυχολογική κόλαση μέσα από την οποία θα πρέπει να περάσει ένας πατέρας (Τζέιμς Μακαβόι) του οποίου ο γιός, όλα δείχνουν ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής, είναι το θέμα της σκληρής αλλά ευθύβολης ταινίας του Γάλλου σκηνοθέτη Κριστιάν Καριόν. Μόνο που ο Καριόν έχει ξαναγυρίσει την… ίδια ταινία στο παρελθόν, στην πατρίδα του την Γαλλία και με Γάλλο ηθοποιό, τον Γκιγιόμ Κανέ στον ρόλο που εδώ κρατά ο Μακαβόι.

1287 1

Το ντεκουπάζ είναι ολόιδιο, ακόμα και τα σημεία γυρισμάτων μοιάζουν γιατί και οι δύο ταινίες λαμβάνουν χώρα μέσα σε μια κρύα φύση – άγρια μέσα στην απόλυτη ηρεμία της. Η ταινία παρακολουθείται με ενδιαφέρον αλλά δεν κατάλαβα για ποιόν λόγο ο γαλλόφωνος «Γιός μου» θα έπρεπε να γίνει και αγγλόφωνος και μάλιστα από τον ίδιο σκηνοθέτη και σε με ένα πολύ μικρό διάστημα να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στις δύο παραγωγές (η γαλλόφωνη ταινία είναι του 2017).

Υποθέτω ότι ο παράγοντας θα ήταν αμιγώς εμπορικός καθώς οι αγγλόφωνες ταινίες έχουν μεγαλύτερη πέραση από τις …μη αγγλόφωνες. Το έχουν εξάλλου κάνει κι άλλοι σκηνοθέτες όπως ο Μίkαελ Χάνεκε για παράδειγμα με το «Funny games». Συνήθως, το αποτέλεσμα είναι αποτυχημένο.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

Smart Search Module