Μενού

BEST SELLERS - Γιάννης Ζουμπουλάκης

Κλασική περίπτωση ακουραστου ηθοποιού που παρά τα χρόνια που έχει στην πλάτη του δεν λέει να το βάλει κάτω, ο Μάικλ Κέιν, μετά το «Twist» που είδαμε προσφάτως πρωταγωνιστεί σε μια ακόμη ταινία.

Υποδύεται τον Χάρις Σο, έναν «καταραμένο» συγγραφέα του ενός μυθιστορήματος που ωστόσο έκανε πάταγο στην εποχή του (δεκαετία του 1970). Η επιστροφή του στην επικαιρότητα θα γίνει στόχος ζωής της Λούσι (Ομπρεϊ Πλάζα), κόρης του εκδότη του πρώτου, η οποία προσπαθεί να σώσει τον οίκο της από το φαλίρημα με μια μεγάλη επιτυχία, όπως ελπίζει να γίνει μια αδημοσίευτη δουλειά του Σο.

 1256 2

Ο Κέιν παίζει τον ρόλο του αλκοολικού, γκρινιάρη, βωμολοχου, πρoσβλητικού  αλλά κατά βάθος συναισθηματικού Σο στα δάχτυλα, ενώ η σκηνοθέτις Λίνα Ρέσλερ δίνει έμφαση στην εικόνα του παρασκηνίου των εκδόσεων, στον ρόλο που παίζει το μάρκετινγκ για να πουληθεί ένα βιβλίο ανεξαρτήτως από το αν είναι καλό ή όχι.

Αυτό που τελικά μένει είναι η γλυκιά αίσθηση ότι ένα βιβλίο, ακόμα και σήμερα στην εποχή της ψηφιακής παγκοσμιοποίησης, μπορεί πραγματικά να προκαλέσει θόρυβο, να αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές, να γίνει talkofthetown. Σε μια feelgood ατμόσφαιρα και χωρίς ποτέ να πέφτει στην παγίδα της ηθικολογίας το «Bestsellers» είναι η ιδανική ψυχαγωγία.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

Smart Search Module