Μενού

ΠΡΟΣΤΙΜΟ - Νίνος Φένεκ Μικελίδης

Κυνηγημένος από τους μεγαλοκαρχαρίες της διακίνησης, ο Βαγγέλης, ένας νεαρός μικροντίλερ αναγκάζεται να καταφύγει στο σπίτι της αδερφής του, όπου ο αρραβωνιαστικός της θα τον βοηθήσει να διεισδύσει στα κυκλώματα της νύχτας. Μια διείσδυση εφιαλτική που θα τον φέρει σε επαφή με τον κόσμο της διαφθοράς και της απροκάλυπτης βίας, κόσμο στον οποίο εμπλέκει ολοένα και περισσότερο, χωρίς καμιά ελπίδα διαφυγής, παρά την κάποια βοήθεια που συναντά στην πορεία από μια τρανς πελάτισσά του.

1122 1

Από τα πρώτα κιόλας πλάνα της ταινίας, με τον ίδιο μάλιστα τον σκηνοθέτη του «Σπιρτόκουτου», σε ρόλο guest star, μαζί με τους άμεσους, καθημερινούς, ιδιαίτερα ρεαλιστικούς διαλόγους της ταινίας, και την παρουσία του πολύ καλού ηθοποιού Βαγγέλη Μουρίκη, σ’ έναν από τους βασικούς ρόλους, αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στον κόσμο των ταινιών του Γιάννη Οικονομίδη.

Ο Μπόγρης, με τη βοήθεια του συν-σεναριογράφου του, Πάνου Τράγου, φτιάχνει μια ταινία που συνδυάζει την αστυνομική ίντριγκα με το δράμα και τη ψυχολογία των ηρώων του (αντιηρώων στην πραγματικότητα), καταφέρνοντας ταυτόχρονα να τοποθετήσει τα πρόσωπά του σε ένα καθαρά ρεαλιστικό περιβάλλον, με χαρακτήρες που αναπτύσσονται με λεπτομέρεια και οξυδέρκεια. Παρά την κάποια αργή ανάπτυξη στην ιστορία και τον κάπως χαλαρό ρυθμό του πρώτου μέρους, η ρεαλιστική απεικόνιση μιας «άλλης» (αν και όχι τόσο άγνωστης) Ελλάδας, μαζί με την προσεγμένη διαγραφή των χαρακτήρων και τις πολύ καλές ερμηνείες (χωρίς να ξεχνάμε και την προσεγμένη φωτογραφία του Γιάννη Σίμου) δίνουν στην ταινία την βασική της δύναμη.

Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enetpress.gr

Smart Search Module