Μενού

INCEPTION (Επανέκδοση) - Νίκος Τσαγκαράκης

Ο Κομπ είναι επικεφαλής μιας ομάδας ειδικά εκπαιδευμένων μισθοφόρων, που εισβάλλουν στο μυαλό των ανθρώπων κι αφαιρούν χρήσιμα μυστικά, δημιουργώντας τεχνητά κι ελεγχόμενα όνειρα. Όμως όταν ο πάμπλουτος επιχειρηματίας Σάιτο τους αναθέτει όχι να εξαγάγουν αλλά να εισαγάγουν μια ιδέα στο μυαλό ενός ανταγωνιστή του, η αποστολή γίνεται πιο ριψοκίνδυνη από ποτέ, καθώς η ομάδα θα πρέπει να δημιουργήσει τρία όνειρα το ένα μέσα στο άλλο ώστε η ιδέα να εμφυτευθεί όσο το δυνατό βαθύτερα στο υποσυνείδητο του θύματος.   

Inception 2

Μία από τις εμβληματικότερες ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας επαναπροβάλλεται στους κινηματογράφους, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας του σκηνοθέτη, «Tenet», και στο πλαίσιο της γενικότερης επανέκδοσης παλιότερων τίτλων με στόχο να διευκολύνουν τη σταδιακή επιστροφή του κοινού στις αίθουσες, έπειτα από τις μαζικές αναβολές των νέων κυκλοφοριών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, αφήνοντας το καλοκαίρι χωρίς υπερπαραγωγές.

Δέκα χρόνια μετά λοιπόν, η ταινία δεν έχει χάσει ίχνος από την τόλμη, την ορμή, την πυγμή και την ευρηματικότητά της, που εξακολουθούν ν’ αποζημιώνουν εντυπωσιακά για τη συζητήσιμη συνοχή και τη μηχανικότητα της πλοκής. Προσφέροντας χολιγουντιανό θέαμα στα καλύτερά του, δεν είναι περίεργο που το φιλμ βραβεύτηκε με τέσσερα Όσκαρ: φωτογραφίας, μιξάζ, ηχητικού μοντάζ και οπτικών εφέ, ενώ ήταν υποψήφιο γι’ ακόμα τέσσερα, ανάμεσά τους και καλύτερης ταινίας.

Νίκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr

Smart Search Module