Μενού

ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΤΟ - Δέσποινα Τριανταφυλλίδου

Ο Φερνάντο Αραούχο (Ντιέγκο Περέτι), ψάχνοντας για κάτι που θα τον συναρπάσει και θα διεγείρει το μυαλό του, καταλήγει στο ότι πρέπει να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ στην Αργεντινή. Μαζί με τον Μάριο (Γκιγιέρμο Φρανκέλα) συστήνουν μια συμμορία και οι μικροαπατεώνες βάζουν σε εφαρμογή το κόλπο του αιώνα.

the heist4

Η πλοκή βασίζεται στην ιστορία της αληθινής ληστείας που έλαβε χώρα στην Αργεντινή το 2006. Η αληθοφάνειά της ενισχύεται από το γεγονός ότι ο πραγματικός «εγκέφαλος» του ριφιφί, Φερνάντο Αραούχο, έγραψε το σενάριο. Με έναν τέτοιο «εγκέφαλο» πίσω από αυτό το σημαντικό κομμάτι της παραγωγής, «Το Κόλπο του Αιώνα» εξελίσσεται σε μια ενδιαφέρουσα εικόνα της δράσης μιας ομάδας μικροαπατεώνων. Το εκπληκτικό ατού της ταινίας είναι το απίθανο σχέδιο πίσω από την εκτέλεση της ληστείας, το οποίο, όσο και αν μας φαίνεται ανέφικτο, αποδεικνύεται πέρα ως πέρα πραγματοποιήσιμο. Η δυναμική του πραγματικού γεγονότος ωθεί τη δράση και την αγωνία της έκβασης. Το λεπτό χιούμορ του σεναρίου γίνεται αντιληπτό μέσω του απροσδόκητα συγχρονισμένου καστ, από το οποίο ξεχωρίζουν ο Ντιέγκο Περέτι ως Φερνάντο Αραούχο και ο Γκιγιέρμο Φρανκέλα ως Μάριο.

Εδώ διαπιστώνουμε ότι ο σεναριογράφος Φερνάντο παρουσιάζει τον εαυτό του με τα καλύτερα χρώματα, ως πανέξυπνο, ζεν και «ψαγμένο» άνθρωπο. Δικαιολογεί την παράνομη πράξη του, πίσω από την οποία δεν υπάρχει το κίνητρο του πλουτισμού, αλλά μια εσωτερική ανάγκη. Αβαντάρει, όμως, και τον Μάριο, δίνοντάς του μια προσωπική ιστορία, την οποία ο Φρανκέλα εκμεταλλεύεται προς όφελος του χαρακτήρα που υποδύεται. Όταν το ριφιφί μπαίνει σε εφαρμογή, η σκηνοθεσία σκάβει σε βάθος και το μοντάζ, μαζί με τα flashback, βγάζουν στην επιφάνεια την πολυεπίπεδη δράση. Η ταινία είναι μια διασκεδαστική περιπέτεια με πρωταγωνιστές ιδιαίτερες φυσιογνωμίες του σινεμά της Αργεντινής και με ιστορία που θα σας κινήσει την περιέργεια για το τέλος!

Δέσποινα Τριανταφυλλίδου
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα eleftheria.gr

Smart Search Module