Μενού

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΟΙ - Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Τα αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της Αθήνας είναι οι πρωταγωνιστές στο ιδιόμορφο, τρυφερό και χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ της Αντωνίου.

11419 4

Η Αγγελική Αντωνίου («Eduard», «Χαμένες νύχτες») καταγράφει με την κάμερα της την ζωή των αδέσποτων σκυλιών της Αθήνας. Όχι τόσο τεχνικά τολμηρό όσο ήταν για παράδειγμα οι πρόσφατες «Γάτες της Κωνσταντινούπολης», αλλά φτιαγμένο με μεράκι και συνέπεια, το φιλμ θα αγγίξει τους πάντες – ζωόφιλους και μη- αφού καταπιάνεται με ένα ζωντανό κομμάτι της νεοελληνικής πραγματικότητας και καταφέρνει να αποδώσει άψογα ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της αθηναϊκής σκηνής.

Οι τετράποδοι ήρωες της Αντωνίου δεν καταφέρνουν απλώς να επιβιώσουν στο κέντρο μιας τόσο επικίνδυνης και χαοτικής πόλης χάρη στην αμέριστη φροντίδα των ευεργετών τους (ο φαρμακοποιός, ο συνταξιούχος, ο άστεγος κ.λπ.) αλλά δίνουν κι ένα απολαυστικό σόου χάρη στις ιδιαιτερότητες του κάθε χαρακτήρα χωριστά, της εξυπνάδας ή καπατσοσύνης τους –δείτε πώς επιβάλλονται στους καταστηματάρχες με το πείσμα και το σκέρτσο τους– και κυρίως των απίθανων συνηθειών τους.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athensvoice.gr

Smart Search Module