Ο Αυστραλός σκηνοθέτης του εξαιρετικού «Μάκβεθ» με τον Μάικλ Φασμπέντερ, δίνει έμφαση στην βαναυση δράση της συμμορίας ενός θρυλικού παράνομου περασμένων μεγαλείων της Αυστραλίας, του Νεντ Κέλι (τον υποδύεται ο Τζορτζ Μακ Κέι του «1917»). Όλα ξεκινούν από τα εξίσου βάναυσα παιδικά χρόνια του που είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ταινίας.

True History of the Kelly Gang3

Ο Κελι μεγάλωσε στην αυστραλέζικη έρημο υπό πρωτόγονες συνθήκες, εκεί όπου κάποτε η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Η κατάσταση από πολύ σύντομα πέρασε στις φλέβες του και σε αυτό συνέβαλε ένας από τους μέντορές του, ένας «άλλος» πατέρας, ο βετεράνος ληστής και δολοφόνος Χάρι Πάουερ (ο οποίος έχει την μορφή ενός πραγματικά αγνώριστου Ράσελ Κρόου που όσο μεγαλώνει, τόσο μοιάζει με τον Νικ Νόλτε σε φωνή και σε όγκο).

Σε γενικές γραμμές μια αποθέωση της ανεξέλεγκτης βίας που απεικονίζεται ακόμα πιο ωμά σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες επί του ιδίου θέματος με τον Μικ Τζάγκερ στη δεκαετία του 1970 και τον Χιθ Λέτζερ το 2003.  Και οφείλω να ομολογήσω ότι όσα ήξερα μέχρι σήμερα για τον Κέλι μου έφταναν και μου περίσσευαν.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr