Ο Ρέι Γκάρισον είναι ένας αμερικανός στρατιώτης που σκοτώνεται στη μάχη, αλλά επαναφέρεται στη ζωή με τη βοήθεια μιας πρωτοποριακής εφεύρεσης.

Αυτή όμως που γνωρίζει ως νέα πραγματικότητα κρύβει πολλά δυσάρεστα μυστικά.

Περιπέτεια φαντασίας που αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου ήρωα των κόμικ της Valiant, τον οποίο δημιούργησαν το 1992 οι Κέβιν ΒανΧουκ, Ντον Πέρλιν και Μπομπ Λέιτον.

Bloodshot1

Χρόνια τώρα ο Βιν Ντίζελ προσπαθεί μάταια να ξεκινήσει μια πρωταγωνιστική σειρά έξω από τα υπερ- επιτυχημένα «Fast and Furious», με χαρακτήρες όπως ο Ζάντερ Κέιτζ στα «ΧΧΧ: ο απόλυτος πράκτορας» («ΧΧΧ», 2002) και «ΧΧΧ: επανεκκίνηση» («XXX: Return of Xander Cage», 2017) και ο Ρίτσαρντ Ρίντικ στα «Απέραντο σκοτάδι» («Pitch black», 2000), «Τα χρονικά του σκότους» («The Chronicles of Riddick», 2004) και «Riddick» (2013). Η φετινή του απόπειρα είναι το ίδιο δευτεροκλασάτη με τις παραπάνω, με κοινότοπο σενάριο και σχετικά χαμηλή αξία παραγωγής.

Οι σκηνές δράσης είναι άφθονες και χορταστικές για όσους δε διατηρούν ψηλές προσδοκίες, καθώς είναι στημένες απλοϊκά κι εύκολα, χωρίς ουσιαστική κρισιμότητα. Επίσης, στον βαθμό που η ενδυμασία συμβάλλει στην ιδιοτυπία ενός ήρωα, εδώ είναι επίσης ενδεικτική της ευτέλειας του συνολικού εγχειρήματος.

Δηλαδή, ο Ντίζελ εδώ απλώς αναμασά την καγκούρικη περσόνα που διατρέχει τη φιλμογραφία του, καθώς την περισσότερη ώρα εμφανίζεται με τη χαρακτηριστική λευκή φανέλα με τιράντες- σημάδι ότι δεν ενδιαφέρεται να προσδώσει περισσότερη ιδιομορφία στον ήρωά του απ’ ό,τι απλώς ν’ αναπαραγάγει επαναπαυμένος τον στερεότυπο κινηματογραφικό εαυτό του, καθιστώντας την πλοκή ένα προσχηματικό, αδιάφορο περιτύλιγμα.

Νίκος Τσαγκαράκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα patris.gr