Μια παρέα φίλων και γνωστών σε ένα χωριό στην Αργεντινή αποφασίζουν να αγοράσουν μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη με σκοπό την επαναλειτουργία της και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για εκείνους και για μερικούς ακόμα συγχωριανούς τους.

Heroic Losers1

Τα χρήματα όμως που έχουν συγκεντρώσει και τα εμπιστεύονται σε μια τράπεζα κάνουν φτερά όταν ξαφνικά χτυπά τη χώρα η οικονομική κρίση και εφαρμόζονται capital controls. Γνωρίζοντας ότι ένας επιτήδειος εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και τα σήκωσε εγκαίρως από την τράπεζα, η παρέα των φίλων οργανώνει το σχέδιό της για να πάρει τα χρήματά της πίσω.

Τη διόρθωση μιας μεγάλης αδικίας αφηγείται ο Σεμπάστιαν Μπόρενσταϊν και την εκδίκηση των «ανθρώπων της διπλανής πόρτας» απέναντι σε εκείνους που εκμεταλλεύονται τους κόπους τους έχοντας εσωτερική πληροφόρηση και κτηνώδες θράσος, βέβαια. Παρά τον εξ απαλών ονύχων χειρισμό του θέματος, ο Μπόρενσταϊν κατορθώνει να παρουσιάσει ολοκληρωμένους χαρακτήρες και να αναδείξει το ρημαγμένο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και κινούνται άνθρωποι που διατηρούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Κώστας Ζακίγκας
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα eleftherostypos.gr